Neamțul și românca, stăpâni de sclavi

Rate this post


În ziua de 5 ianuarie 2017, procurorii DIICOT Arad au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor: METTE CHRISTIAN GERHARD HEINRICH ALBERT, cetăţean german, pentru săvârşirea a 30 de infracțiuni de trafic de persoane şi KULAS EVA, cetăţean român, pentru săvârșirea a 30 de infracțiuni de complicitate la trafic de persoane.
Există suspiciunea rezonabilă că, în perioada iulie 2014- iulie 2015, METTE CHRISTIAN GERHARD HEINRICH ALBERT, ajutat de KULAS EVA, a recrutat din România, prin inducere în eroare, și a adăpostit în Germania, 30 de victime, femei și bărbați, pe care le-a exploatat, prin supunerea la executarea unor munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat în agricultură și la treburile casnice.

La data de 4 ianuarie 2017 inculpaţii au fost depistați în timp ce încercau să părăsească teritoriul României, cu destinația Germania, prin Aeroportul din Cluj Napoca. Cu ocazia controlului efectuat asupra inculpaţilor a fost găsită şi indisponibilizată, în vederea confiscării, suma de 31.680 euro provenită din activitatea infracţională.
La data de 06.01.2017 Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad. În cauză, s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Germania.
Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: