NOII POLIŢIŞTI AU DEPUS JURĂMÂNTUL DE CREDINȚĂ

Rate this post

Joi, 19 ianuarie 2017, la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu”, din Slatina, într-un cadru încărcat de emoție și solemnitate, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către cei 24 candidaţi, care au promovat concursul de selecţie pentru încadrare din sursă externă și reîncadrare.

În prezența conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, șefilor polițiilor municipale și orășeneștii, șefilor secțiilor de poliție rurală, precum și șefilor posturilor de poliție unde își vor desfășura activitatea, noii polițiști au depus Jurământul de Credință față de patrie. Ca invitaţi, au fost prezenţi șefii structurilor M.A.I., la nivel teritorial, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, precum și alți reprezentanţi ai agenţiilor de aplicare a legii de la nivelul Judeţului Olt.

După intonarea imnului de stat, tinerii polițiști, cu emoții în glas, au depus Jurământul de Credință și l-au semnat. În continuare, a fost citit mesajul Inspectorului General al Poliției Române, după care, invitații au rostit alocuțiuni, felicitându-i pe noii polițiști pentru opțiunea aleasă, aceea de a deveni polițiști.

Începând din 6 februarie a.c., noii poliţişti vor participa la cursul de iniţiere în carieră, urmând ca, după finalizarea acestuia, să se prezinte la locul de muncă, unde se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta ce presupune munca de poliţie. Ulterior, vor susţine un examen de definitivare în profesie.
Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d