“O armata de bloggeri” îi susţin toate acţiunile lui Vladimir Putin pe internet

Rate this post

O anchetă publicată într-un un ziar local a dezvăluit detaliile de funcționare a Agenției Ruse pentru Cercetare pe Internet și a scos la iveală “trolii de la Kremlin”.

Tatyana rusia

Potrivit unui articol publicat astazi de catre BBC, există bloggeri care primesc un salariu de la guvernul rus în schimbul criticilor aduse Ucrainei și țărilor occidentale pe rețelele de socializare și să scrie comentarii pozitive despre leadership-ul de la Moscova.

Deși existența unei pretinse ” armate cibernetice “este un secret , informațiile publicate recent în diferite medii dezvăluie detalii despre funcționarea unului dintre instrumentele de propagandă utilizate de către stat.

Agentia de Cercetare pe Internet ( Agentstvo Internet Issledovaniya ) are 400 de persoane și este situată într-un birou obișnuit într-o zonă rezidențială din Sankt-Petersburg. Dar în spatele fațadei simple este “groapa de spriduşi ai Kremlinului”, potrivit unui raport de cercetare publicat de Moy Rayon (Districtul meu), un ziar local independent.

Potrivit ziarului, organizația are legături cu Yevgeny Prigozhin, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin ar plăti bloggeri pentru a genera mii de comentarii pe site-uri web importante. Același birou este responsabil pentru gestionarea a mai multor conturi de Twitter și alte conturi de pe rețele de socializare.

“Într-o sarcină de 12 ore a trebuit să scriu 126 de comentarii, care au fost împărtășite deja altor persoane care lucrează în acest loc. I-am scris, de asemenea, 25 de comentarii din conturi care păreau publicate de oameni reali, în scopul de a le atrage atenția. Și publicam pentru 10 vizitatori în blog “, a declarat Anton pentru Radio Liberty, un fost angajat al organizației.

Conturile controlate, conform Moy Rayon, sunt conduse de oameni care se dau drept gospodine și americani dezamăgiţi.

Pentru a evita suspiciunile că utilizatorii sunt falşi comentariul politic trebuia să alterneze cu articole neutre de voiaj, de gătit și despre animale companie. În plus, bloggerilor le sunt atribuite sarcini “tehnice” care includ subiecte de conversație despre Ucraina şi grupurile de opoziție din Rusia și relațiile cu țările occidentale.

error: Content is protected !!
%d