O schimbare majora: de la bloc la casa

Rate this post

Probabil cei mai multi dintre noi au locuit aproape toata viata la bloc si mereu sunt nemultumiti. De cate ori nu s-a intamplat sa ii auzim ca s-au saturat de traiul intre betoane si cat de mult si-ar dori sa aiba o casa, sa se poata bucura de cateva momente de relaxare in gradina, ca sunt satui de vecini curiosi si galagiosi. Odata ce au hotarat ca viata la bloc nu mai este pentru ei, multi se orienteaza spre ofertele de vanzare case in Cluj, sau cauta terenuri pentru a-si construi casa visurilor lor.

Dupa aceasta schimbare majora tanjesc multi. Stim cat de insuportabil este traiul la bloc pe timpul verii. Acum ca temperaturile au mai crescut, deja incepi sa te coci in apartament. In noptile in care nu poti dormi pentru ca in apartamentul tau este sauna, incepi sa visezi la o casa cu gradina, unde sa te poti bucura de racoare la umbra unui copac. S-ar putea sa visezi la duminicile in care toata familia se aduna pentru un gratar la tine in curte. Te gandesti cate lucruri s-ar schimba si s-ar imbunatati odata ce te vei muta la casa.

Fiindca am trait la casa, stiu ce inseamna sa ai un loc unde sa poti iesi sa simti pulsul naturii. Chiar daca pentru multi acest aspect nu este important, energia naturii este elementul esential pentru o viata linistita.

Sa faci acesta trecere, de la bloc la casa, poate fi o bucurie imensa. Daca ai cumparat o casa care vine la pachet cu o livada sau o curte unde sa iti poti amenaja o gradina, te vei bucura de fructe si legume proaspete chiar in curtea ta. Atunci cand te muti la casa trebuie sa fii constient ca vei fi nevoit sa depui mai mult efort pentru intretinerea curtii. Daca traiul la bloc inseamna implicare minima cand vine vorba despre spatiul din fata blocului, traiul la casa implica o multime de sarcini. Cu siguranta nu iti vei dori o casa cu o curte si o gradina plina de buruieni, iar pentru asta vei fi nevoit sa sacrifici din timpul tau liber si sa investesti in amenajarea gradinii. Pe langa gradina, locuitul la curte implica o multime de alte sarcini peste care nu vei putea sari.

Dincolo de toate activitatile si efortul pe care trebuie sa il depui, o casa cu gradina iti poate oferi un trai mai linistit si relaxat. Nu te vei simti urmarit, nu vei fi nevoit sa asculti muzica la 1 noaptea si nu vei fi obligat sa urci 10 etaje pe scari pentru ca iar s-a stricat liftul. Sa locuiesti la casa inseamna sa te bucuri de o multime de oportunitati, insa pe de alta parte inseamna mai multa munca.

error: Content is protected !!
%d