OMS: Slănina, cârnaţii şi mezelurile sunt mai periculoase decât țigările și alcoolul pentru cancer

Rate this post

Organizația Mondială a Sănătății a raportat că intenționează să anunțe includerea slăninei, cârnaților și alte produse din carne procesată în lista alimentelor care provoacă cancer.

salamul provoaca cancer
Carnea procesată ar trebui să fie clasificată ca fiind “posibilă sursă de cancer la om”, a prezentat The Independent.

O sursa a anunțat publicația Daily Mail că de luni OMS intenționează să anunțe includerea cărnii procesate în aceeași categorie cu țigările, alcoolul și zahărul. “Oameni care mănâncă o mulţime de aceste tipuri de carne au un risc crescut de a dezvolta cancer, comparativ cu cei care mănâncă cantităţi mai mici”, se arată în raport. Cu toate acestea carnea de vită, miel și porc pot fi parte a unui regim alimentar sănătos, iar carnea roșie este o sursă bună de proteine care oferă vitamine, minerale, fier și zinc.

Cercetările efectuate în 2014 au arătat că persoanele care consumă chiar și cantități moderate de carne roșie procesată, precum salamul, cârnați, hamburgeri, șuncă și grăsimi, se poate confrunta cu un risc crescut de probleme cardiace sau de deces prematur din cauza bolilor de inimă. Potrivit unei cercetări științifică suedeză-poloneză procesatele din carne analizate au suferit modificări în procesul de fabricație, prin adaosul de sare și conservanți, sau prin alte procedee de tratament, de exemplu, cârnați “afumați” conțin hidrocarburi aromatice policiclice.

error: Content is protected !!