Pășind prin Minunata Lume Nouă-copii crescuți în laborator

Rate this post

Anul acesta se împlinesc 85 de ani de la apariția cărții Minunata Lume Nouă, distopia lui Aldous Huxley. Scriitorul britanic a fost unul dintre oamenii din interior având acces la Agenda Ocultei Mondiale fiind astfel posibil să zugrăvească cu acuratețe viitorul întunecat al omenirii. Spre deosebire însă de elevul său, George Orwell, Huxley a fost un fan declarat al planurilor Noii Ordini Mondiale pe care a servit-o cu credință.

Minunata Lume Nouă nu este atât de minunată cum ni se spune în titlu. Poate fi un titlu ironic dar societatea zugrăvită în această carte prinde din ce în ce mai mult contur cu fiecare an care trece. Printre cele mai importante predicții din această carte se referă la creșterea copiilor în laborator. Iar prezentul și viitorul confirmă predicțiile din trecut ale lui Aldous Huxley. Oameni de știință și futurologi renumiți afirmă că peste 30 de ani copii vor fi crescuți în laborator. Unul dintre aceștia,Z oltan Istvan afirmă că tehnologia pentru acest proces există.Ar trebui să ne bucurăm sau să ne îngrijorăm?

Copii crescuți în laborator presupune micșorarea rolului familiei până la dispariția totală. Într-o astfel de societate controlată sexul va fi doar pentru recreere și nu pentru reproducere,iar caracteristicile copilului vor fi decise de către oameni de știință aflați în slujba Statului. Vor apărea rase de oameni dezvoltați din punct de vedere fizic dar limitați din punct de vedere intelectual special creați pentru munca fizică (sclavie) în timp ce clasa elitelor va fi formată din indivizi cu calități fizice și intelectuale deosebite pentru a păstra astfel controlul asupra maselor mai puțin norocoase din acest punct de vedere. Este eugenie în toată splendoarea ei, Aldous Huxley zugrăvind-o convingător în cartea sa. Clasele Alfa (conducătorii), Beta (indivizi cu un nivel ridicat de inteligență), Gama și Delta (cu un nivel mediu de inteligență) și Epsilon (pentru funcții care nu necesită inteligență) apar în carte dar și în planurile viitorilor dictatori ai Noii Ordini Mondiale.

Societatea zugrăvită de Huxley este un uriaș pas înainte față de lumea lui “1984” descrisă de Orwell. Asta cel puțin din punct de vedere al controlului. Este lumea în care oamenilor li s-a luat pe vecie sufletul, ei fiind controlați încă dinainte de se naște personalitățile lor fiind condiționate de mâna atentă a inginerilor sociali. Controlul natalității este important atât în lumea subjugată de Noua Ordine Mondială dar și în Minunata Lume Nouă, unde o populație redusă la aproape un miliard de indivizi este subiectul experimentelor Elitei. Dacă articole scrise de naivi în reviste precum Descoperă afirmă că predicțiile lui Huxley și tendințele sociale sunt simple coincidențe și nu le iau în serios,cei ce cercetează conspirația Noii Ordini Mondiale sunt de o părere cu totul opusă. Familia lui Aldous Huxley a făcut parte din rândul Elitei iar fratele lui Aldous, Julien Huxley a fost desemnat șef al UNESCO, o organizație a Noii Ordini Mondiale, fiind în același timp eugenist și internaționalist de frunte. Pentru scriitorul britanic a fost astfel floare la ureche redactarea unei utopii întunecate atât de precise. Alături de Orwell și H.G Wells Huxley poate fi descris ca profet al Noii Ordini Mondiale iar opera sa scrisă în urmă cu exact 85 de ani merită luată în considerarea ca un avertisment pentru rasa umană.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!
%d