Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
PERCHEZIȚII ÎN TREI JUDEȚE, LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ – Jurnalul24

PERCHEZIȚII ÎN TREI JUDEȚE, LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ

Rate this post

Polițiștii din județul Olt efectuează 9 percheziții domiciliare, în 3 județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.400.000 de lei, prin evaziune fiscală, în domeniul construcțiilor. 5 persoane bănuite în cauză vor fi aduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

În dimineața zilei de 22 iunie 2017, o echipă de 32 de poliţişti de investigare a criminalității economice și de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt efectuează 9 percheziţii domiciliare, în județele Olt, Argeș și Vâlcea, în două dosare penale, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
În urma percheziţiilor, vor fi ridicate documente de evidență contabilă, în vederea probării activităţii infracţionale. De asemenea, 5 persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

În fapt, acestea sunt bănuite că, în perioada 2011 – 2016, în calitate de administratori la două societăți comerciale din domeniul construcțiilor, cu sediul în municipiul Slatina și în orașul Scornicești, ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive.

În activitatea infracțională, aceștia s-ar fi folosit de 20 de firme de tip fantomă, creând un circuit tip suveică, și nu ar fi evidențiat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a T.V.A. și a impozitului pe profit.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.400.000 de lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!