Persoane reținute pentru trafic de minori și de psihobotanice

Rate this post

Marți, 21 februarie 2017, procurorii DIICOT Brăila și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Brăila, Galați și Vrancea au efectuat 18 percheziții domiciliare la Brăila și Galați, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracționale organizate care au acționat în mod coordonat în scopul obținerii de venituri ilicite din efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În aceeași zi, DIICOT Brăila a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor MATEI SORIN, GRUIA VALERIU ALIN, COJOCARU GHEORGHIȚĂ RADIAN pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, şi BĂLAN GEORGE ADRIAN, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi trafic de minori.

Procurorii au suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2016, inculpaţii – membri a două grupuri infracționale organizate, au desfășurat activități de procurare, transport, depozitare, ambalare, punere în vânzare și distribuire către consumatori a unor fragmente vegetale denumite generic „etnobotanice”, în care s-au pus în evidență substanțe psihoactive din clasa cannabinoizilor sintetici.

Inculpații urmează să fie prezentaţi Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul I.P.J. Brăila – Serviciul Acțiuni Speciale, Biroul de Investigații Criminale și I.J.J. Brăila. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!