Pescar, posibil înecat, căutat în Dunăre

Rate this post

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a fost solicitat să intervină vineri dimineață, 16 octombrie, în orașul Corabia, pentru căutarea unui bărbat, posibil înecat, în Dunăre. Evenimentul a fost anunțat la dispeceratul comun ISU-Ambulanță de un bărbat care a mers la pescuit și a găsit pe malul apei mai multe undițe și o bicicletă.
dunare cautari
La fața locului au fost mobilizate în cel mai scurt timp forțe și mijloace din cadrul Gărzii Vișina și Detașamentului Caracal, un autocamion, o barcă pneumatică, accesorii pentru căutare-salvare ( cordițe de salvare, ancoră, cange) și un echipaj SMURD, un echipaj al Poliției de Frontieră și o ambarcațiune cu motor a Serviciului Transport Feroviar și Naval. În sprijin au fost solicitați și scafandri Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.
Până la sosirea salvatorilor de la ISU Dolj, echipajele specializate au executat misiuni de căutare pe luciul apei, dar fără ca bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din orașul Corabia, să fie găsit. Echipajul de scafandri a început misiunea de căutare imediat ce a ajuns la fața locului, intervenția fiind îngreunată de curenții foarte puternici. În urma acțiunilor demarate de scafandri, bărbatul nu a fost găsit. Echipa de căutare-salvare a ISU Olt va continua căutarea persoanei până la lăsarea întunericului.
Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: