“Pești” de Odobești, puși la…răcoare

Rate this post

În ultima zi a lunii februarie 2017, procurori ai DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Bostănică Anton, Iuga Marian şi Alanei Ionuţ, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

Procurorii au suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, inculpatul Bostănică Anton, administrator al unei pensiuni situată pe raza localităţii Odobeşti, sub pretextul angajării ca barman la barul pensiunii a unor tinere minore, desfăşura activităţi de trafic de persoane, în sensul ca acestea erau constrânse să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi, sumele de bani fiind însuşite de către inculpat.

Profitând de faptul că, în general, la Odobeşti şi în localităţile învecinate nivelul de trai este scăzut, fiind foarte mulţi copii şi adolescenţi plasaţi în diferite programe de asistenţă socială datorită unei vulnerabilităţi familiale sociale şi financiare, inculpatul Bostănică Anton a recrutat prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora mai multe victime minore în scopul traficării acestora.

Astfel, inculpatul le propunea victimelor să lucreze în cadrul pensiunii promiţându-le în schimb masă, cazare şi un salariu între 500 şi 800 de lei, iar ulterior, după o perioadă scurtă de timp, le propunea să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi pe care acesta îi găsea.

S-a reţinut că inculpaţii Bostănică Anton şi Iuga Marian au racolat o parte dintre victime în vederea practicării prostituţiei, atât în România cât şi în străinătate, dintr-un centru de plasament situat pe raza localităţii Panciu.

Faţă de inculpatul Alanei Ionuţ s-a reţinut că, prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate, a recrutat o victimă majoră sub pretextul unei relaţii de prietenie şi de convieţuire pe viitor, după care a transferat-o către inculpatul Iuga Marian.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și al jandarmilor.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!