Petrodolarul moare, visul american dispare

Rate this post

În ultimele decade, puterea dolarului s-a bazat pe faptul că acesta era folosit în tranzacțiile cu petrol. Astfel țările globului erau obligate să înmagazineze cantități mari de dolari pentru a le folosi în tranzacțiile mai sus menționate. Din această cauză valoarea dolarului era foarte mare acesta fiind o valută foarte căutată. Dar în aceste momente totul se schimbă și întreaga omenire este martoră la scrierea istoriei în timp ce petrodolarul moare. Țări precum Rusia, China și acum Venezuela nu vor mai folosi dolarul în tranzacțiile cu petrol făcând din această monedă una foarte puțin dorită. Și din ce în ce mai multe state procedează în acest mod. Consecința firească este că dolarul va scădea în valoare iar puterea sa de cumpărare se va reduce și ea. Pentru cei ce dețin dolari este un moment prielnic să renunțe la aceștia, cât timp valoarea lor este încă acceptabilă.

Steaua Amercii apune în timp ce economia și dolarul mor sub ochii noștri. Mari companii americane, mai ales din industria retailului dau faliment. Cel mai recent exemplu este Toys R Us. Cauza nu este Amazonul cum spun mulți ci faptul că puterea de cumpărare a oamenilor a scăzut vizibil. Revenirea economică pe care o trâmbițează mass-media americană și o parte din media alternativă este o minciună.

Chiar și prietenii Statelor Unite miros momentul mai puțin bun prin care trece puterea de peste Ocean și încep să părăsească barca. Turcii încep să se apropie de Rusia, Irakul și Iranul reînnoadă relațiile și Afganistanul caută ajutorul Rusiei pentru a lupta împotriva talibanilor. Și este doar începutul unei căderi care cu greu va fi oprită.

În timp ce imperiul american se descompune în fața întregii lumi, pivotul Noii Ordini se mută în Asia unde China și Rusia stabilesc noile reguli ale jocului. China devine astfel centrul Noii Ordini Mondiale și modelul după care se va construi societatea de mâine. Dar nu trebuie să ne bucurăm deoarece modelul chinez este în realitate o dictatură cruntă care va fi aplicată la scara întregii lumi. Oculta mondială a identificat astfel în China centrul viitoarei lumi noi care va propaga socialismul către fiecare locuitor al planetei. Lumea se construiește astfel după modelul chinezesc. De pildă Facebook și Google vor folosi modelul chinezesc de cenzură pentru platformele lor iar guvernarea cât mai centralizată devine un model pentru întreaga lume. Uniunea Europeană, de exemplu, are multe în comun cu China comunistă: o elită nealeasă de către popor conduce dictatorial peste majoritatea locuitorilor continentului aplicând o cenzură din ce în ce mai dură asupra celor care contestă deciziile conducerii centrale. O propagandă agresivă ce încearcă să îndoctrineze populația ignorantă și care își arată din ce în ce mai mult efectele.

Singura diferență dintre China comunistă și Uniunea Europeană este aceea că în timp ce prima își exercită pe față dictatura fără să se mai jeneze de ce spun alții, cea de-a doua încearcă încă să păstreze aparențele. În cazul în care nu ar face-o UE s-ar confrunta cu revolte numeroase și opoziție acerbă. Asta pentru moment deoarece în final UE va deveni o dictatură la fel de cruntă precum China comunistă.

Căderea SUA din poziția de hegemon se vede și în situația presei americane care a pierdut masiv din audiență ajungând o umbră a ceea ce a fost odată. În acest timp canale precum rusescul Russia Today sunt în creștere paralel cu creșterea influenței Rusiei pe plan global. Dar aici nu este vina Rusiei ci a canalelor americane care în ultima vreme nu s-au dovedit decât simple unelte ale propagandei globaliste.

Un alt tipar este vizibil în politica internațională. După modelul Rusiei putiniene, multe țări din Europa dar și din Asia și-au instalat în fruntea lor lideri autoritari priviți ca salvatori ai națiunii și serviți de o propagandă eficientă. Erdogan în Turcia, Orban în Ungaria, Maduro în Venezuela, Duterte în Filipine Modelul acesta se pare că prinde la populație mulți oameni dorindu-l aplicat și în țările lor.

Va veni acest model și în România purtat mai ales de vântul PSD-ist ce încearcă o apropiere de Rusia? Autorul acestor rânduri detestă dictaturile și dictatorii dar trebuie să atragă atenția că toți conducătorii autoritari enumerați mai sus sunt cu adevărat naționaliști. Asta spre deosebire de PSD și conducătorul său Liviu Dragnea care își alătură acest adjectiv (naționalist) doar pentru a atrage votanți. Este însă trist că dictatorii și conducătorii autoritari, chiar dacă naționaliști, au început să atragă din nou masele. Dar nici alternativa care li se opune nu este mai bună. România se află astfel între ciocan și nicovală: dictatura unui autoritarist (în care se erijează din ce în ce mai mult domnul Liviu Dragnea) sau dictatura unei elite nealese de populație cum este cea din fruntea UE.

Având puțin spațiu de manevră totuși ni se oferă soluții salvatoare: renunțarea la calitatea de membru al Uniunii Europene ar fi un prim pas. Dar pasul următor, vital chiar, pentru a preîntâmpina preluarea puterii de către un dictator este o nouă constituție, după model american, una care să garanteze drepturile esențiale ale oamenilor inclusiv cel de a purta arme de foc. Armele de foc sunt, în SUA cel puțin, principalul obstacol din calea instalării unei dictaturi în această țară. Este o soluție care s-ar dovedi folositoare și în țara noastră nemaipunând la socoteală faptul că o populație înarmată și bine antrenată în folosirea armelor de foc ar putea înlocui armata regulată ce presupune un mare cost financiar și care nu se poate dovedi foarte eficientă în cazul unei invazii.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!
%d