Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Pierde in greutate cu aparatul eliptic. Cum se foloseste bicicleta eliptica pentru a slabi? – Jurnalul24

Pierde in greutate cu aparatul eliptic. Cum se foloseste bicicleta eliptica pentru a slabi?

Rate this post

Bicicleta eliptică este un aparat de fitness foarte popular care se regăsește în aproape toate sălile de sport și care creează o mișcare similară cu alergatul. Principalul avantaj oferit de bicicleta eliptică este acela că oferă o tonifiere completă și nu afectează articulaţiile, deoarece simulează mișcarea de alergare fără a provoca un impact intens asupra articulațiilor, așa cum provoacă banda de alergat.

Un program de antrenament cu bicicleta eliptică la domiciliu sau la sala de fitness este urmat în mod convențional pentru a pierde în greutate și pentru tonifierea feselor. Pentru a te ajuta să profiți la maximum de beneficiile oferite de bicicleta eliptică, îți oferim câteva cîteva sfaturi practice care te vor ajuta să slăbești, să îți dezvolți rezistența sau doar să te menții în formă.

Utilizarea bicicletei eliptice pentru a pierde în greutate

Pentru a pierde în greutate cu bicicleta eliptică este necesar să dedici cel puțin 30 de minute de antrenament pentru a arde grăsimea și pentru a întări mușchii. Dacă dorești să scapi de calorii și să slăbești mai mult într-o singură ședință, îți recomandăm să urmezi acest exercițiu care ajută la activarea metabolismului și la consumul mare de calorii.

Ca să faci mai eficient un program de fitness cu eliptica, în primul rând trebuie să te axezi pe exerciții fizice la acest aparat, de diverse intensități, astfel încât să eviți ca corpul să se adapteze cu cererea de energie și, prin urmare să profiți la maxim de randamentul antrenamentului. Dacă te antrenezi timp de 30 de minute cu aceeași intensitate corpul se va obișnui cu efortul și în cele din urmă, pur și simplu se va adapta pentru a nu consuma mai multă energie (calorii) decât este necesar. Iar, în schimb, dacă se schimbă mereu cererea de energie, acest lucru va determina organismul să nu facă un obicei din asta și, astfel, consumul de calorii va fi mult mai mare.

Eliptica pentru pierderea în greutate: calorii

Bicicleta eliptică arde un anumit număr de calorii, însă numărul caloriilor arse diferă de la o persoană la alta, pentru că toți suntem diferiți, și fiecare organism elimină caloriile în funcție de rata metabolică.

Cu toate acestea, acestea sunt cifrele generale pentru a-ți face o idee mai bună despre consumul de calorii.

 • Pentru o femeie cu o greutate de 50 kg. – 30 de minute de exerciții = 241 calorii.
 • Pentru o femeie cu o greutate de 60 kg. – 30 de minute de exerciții = 310 calorii.
 • Pentru o femeie cu o greutate de 70 kg. – 30 de minute de exerciții = 387 calorii.

Exerciții cu bicicleta eliptică pentru a pierde în greutate!

 • Începe cu o ușoară încălzire de 5 minute, în ritm moderat pentru a-i permite corpului să intre într-un ritm de lucru și să încălzească toate grupele majore de mușchi. O intensitate de 6 sau 7 este mai mult decât suficientă pentru a începe antrenamentul (dacă ești începător, poți seta o intensitate mai mică).
 • Apoi, este necesar să accelerezi metabolismul. Pentru a face acest lucru, crește intensitatea la nivelul 9 sau 10, timp de 30 de secunde.
 • Scade nivelul la 5 și continuă antrenamentul la această intensitate timp de 1 minut.
 • Apoi, crește din nou nivelul la 10 sau 11, timp de 30 de secunde.
 • Deci, din nou, scade nivelul la 5 și menține ritmul timp de 1 minut pentru a te odihni.
 • Următorul pas este să crești ritmul de la moderat la o intesitate medie de 7, timp de 5 minute.
 • Acum, pentru a crește și mai mult intesitatea setează nivelul la 10 și încercă să reziști timp de un minut.
 • Scade nivelul la 5 și continuă timp de 2 minute.
 • Crește intensitatea la 7 și continuă timp de încă 5 minute.
 • Crește intensitatea la 10 și menține timp de 1 minut.
 • Scade nivelul la 6 și menține timp de 1 minut.
 • Setează nivelul 7 și menține timp de 5 minute.
 • Ultimele două minute de antrenament ar trebui să se efectueze la nivelul 4 pentru a pregăti corpul de sfârșitul programului.

În total, acest antrenament durează 30 de minute.

Sfaturi utile pentru folosirea bicicletei eliptice pentru pierderea în greutate

– Efectuează antrenamente timp de cinci și pînă la șapte zile pe săptămână pentru pierde semnificativ în greutate. Într-adevar, antrenamentele zilnice dau cele mai bune rezultate.

– Practică exerciții la intensitate medie spre ridicată în timpul fiecărui antrenament. Există o legătură între ritmul cardiac, intensitatea exercițiilor fizice și caloriile arse. Dacă ești începător este normal să începi cu exerciții de intensitate mică, însă, treptat trebuie să crești intensitatea pentru rezultate cît mai bune.

– Utilizează bicicleta eliptică la niveluri cu intensități oscilante. După cum poți vedea în informațiile de mai sus, pentru a pierde slăbi cu bicicleta eliptică este esențial să nu menții același ritm, ci trebuie să îl schimbi, deoarece, astfel, se ard grăsimile saturate din organism care oferă energie. Dacă faci mereu același antrenament corpul tău se va obișnui și va încetini progresul. Schimbă constant nivelul intensității pentru a efectua cu succes programul de slăbit.

– Practică exerciții de aerobic cu bicicleta eliptică cu o durată de cel puțin 30 de minute și de regulă, maximum 60 de minute pentru a permite arderea grăsimilor și a caloriilor. Este esențial să practici constant și să aloci cel puțin 3 sau 4 zile pe săptămână de antrenament. Astfel, vei arde calorii și vei crește treptat rezistența corpului pentru a putea pierde greutatea maximă dorită.

– Sincronizează mâinile şi picioarele în timpul antrenamentului pentru a arde cantitatea de calorii indicată de aparat. Este esenţial ca exercițiul să fie efectuat în mod corect, și anume să menţii tălpile pe pedale, permiţându-le picioarelor şi brațelor să se întindă.

Trucuri care ajută la pierderea a 10 kilograme

– Începe încet și crește treptat frecvența, intensitatea și durata.
– Nu pierde mai mult de un kilogram pe săptămână pentru a rămâne în formă.
– Nu uita să practici și alte forme de exerciții cardio (jogging, înot, etc).
– Și, desigur, urmează o dietă echilibrată.

error: Content is protected !!