Piesele pentru submarine i-au băgat la apă

Rate this post

DIICOT Timișoara și polițiștii BCCO au destructurat o grupare infracțională specializată în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fraude informatice.
diicot
Din materialul probator administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada august 2012 – octombrie 2013, șase persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul delapidării unei societăți comerciale producătoare de piese de schimb pentru submarine, prin introducerea unor facturi fictive în contabilitatea societății și determinarea plății acestor facturi emise pentru mărfuri nelivrate, servicii neprestate, respectiv dublu facturate. Prin activitatea infracțională, societatea a fost prejudiciată cu suma de 976.948.64 de lei (aproximativ 250.000 de euro).
Pentru documentarea activității infracționale, în data de 12 noiembrie 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timișoara au fost declanșate simultan opt percheziții – aflate în desfășurare – la locuințele deținute de către cinci dintre suspecți, precum și la trei sedii ale societăților comerciale implicate. Totodată au fost emise șase mandate de aducere pe numele suspecților care urmează a fi conduși la sediul DIICOT Timișoara, în vederea audierii lor.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic.
Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic și de specialitate al Serviciului Operațiuni Speciale Timișoara și al Serviciului de Informații și Protecție Internă Timișoara. La percheziții participă și lucrători ai Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: