Preotii pregatesc rasturnarea Mitropolitului Olteniei

Rate this post

Surse demne de incredere din interiorul Mitropoliei Olteniei, ne-au declarat ca Mitropolitul Olteniei impreuna cu maica acestuia au devenit vulnerabili, ba mai mult se tem pana si de umbra lor!

irineu-oltenia

Oamenii cu funtii sus, incep usor, usor sa ia distanta si sa fie cat mai putin vazuti in preajma Academicianului Irineu. Vad chiar si ei ca scaunul incepe sa-i scartaie. Cuplu Irineu Popa si Miriam Link chiar daca nu este unul legitim, beneficiaza pe deplin de notorietate. Nu mai exista preot, cantaret bisericesc, femeie care vinde lumari, sau simpli credinciosi care sa nu vorbeasca de apropierea pe care o are Mitropolitul Olteniei cu o oarecare calugarita. “Maica Miriam este obraznica si prost crescuta! Am inteles de la anumiti colegi ca sunt obligati sa ii pupe mana…”, ne marturiseste oftand din adancul sufletului un preot sub anonimat. “Domnita, asa nu se mai poate, am mai avut si noi episcopi aci, pe Inaltul Nestor, pe Teotist (nr. Patriarhul Romaniei), pe Teofan, dar ca asta ba….Eu n-am mai calcat pe la ei si pana la pensie nici nu vreau sa ii mai vad…”, marturiseste parintele foarte dezamagit.

Presa a relatat, recent, că Mitropolia Olteniei, trece prin momente grele, mai ales de cand superiorul ei spiritual ar fi in atentia DNA si ANAF. Ba mai mult, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Olteniei pe langa faptul ca este “miop” , asa cum spunea Arhiepiscopul Tomisului despre noi jurnalistii, nevazand nici un reprezentant DNA in institutia pe care o reprezinta in fata presei, acum mai spune ca ANAF-ul face o verificare anuala, normala.

Intrebarea pertinenta ar fi, incepând cu ianuarie 2004 si pana astazi cate verificari anuale a facut Agenția Națională de Administrare Fiscală, Arhiepiscopiei Craiovei, respectiv Mitropoliei Olteniei?

“Daca il vedem ca pe Teodosie (nr. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului), primul lucru pe care il facem este sa o scoatem pe ea (nr. Maica Miriam) din Palatul Mitropoliei. Pana vine Irineu, gaseste si lucrurile in strada. Toti preotii suntem porniti, va fi mai rau ca la revolutie, nu mai putem, nu mai rezistam. Am ajuns la capatul puterilor, iar Patriarhul ii lasa de capul lor. Ciprian la Buzau a distrus o eparhie, Teodosie a pus-o pe butuci, Irineu ne mananca zilele. Eu l-am prins pe Patriarhul Iustin, iar atunci nu isi faceau ierarhii de cap ca acum. Tu ca Patriarh lasi sa sa se distruga Eparhii ca nu ai voie sa te bagi, atunci ce Patriarh mai esti….” a declarat un alt preot din cadrul Mitropoliei Olteniei.

Teroarea ii face pe multi slujitori ai sfintelor altare sa nu deschida gura mai ales cand vorbesc de Mitropolitul Irineu, sau daca o fac, o fac numai sub anonimat. Nici femeile care vand lumanari in bisericile din Craiova nu sunt prea vorbarete. Chiar daca stiu, spun ca nu este treaba lor. In editiile urmatoare aducem probe si marturii care vor cutremura atat reprezentantii Patriarhiei Romane cat si autoritatile statului!

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: