Preotul Grigore Vulcanescu – ganditorul Mitropoliei Olteniei

Rate this post

Am observat cu toții că Părintele Grigore Vulcănescu este din ce în ce mai TEHNOCRAT. Nu mai este acel baron arogant care se plimba cu mâinile în buzunar pe moșie la Teleorman. Vulcănescu e pe treabă, umblă cu dosare după el. Nu, nu cu alea de la DNA, să nu fim răutăcioși. Dosare cu tot felul de calcule despre cum vor merge lucrurile brici, în Mitropolie.

Pare că a avut o revelație , după ani buni de stat la butoane, brusc Vulcănescu, știe! Numai Ponta mai avea așa multe dosare în mână când a canditat la președinție, dar nu vă mai amintesc cum s-a terminat totul. Pare așa pus pe fapte mari, mai ales de când soția acestuia, are coșmaruri că va fi săltată de DNA. În momentul descinderilor D-na Vulcănescu, de bună voie și silită de împrejurări, și-a amenințat soțul consilier că își înaintează demisia din noua funcție. Vrem să rețineți că în trecut era un fel de stăpână la Căminul Renașterea, apoi fiind
transferată într-un alt loc de produs bani pentru Mitropolit și Măicuța Miriam. Din fericire pentru dumneaei, fiind o simplă anonimă și incomparabilă Măicuței Miriam, o vom trata cu indiferentă, concentrându-ne mai mult pe soțul acesteia care prezintă atât interes cât și garanție pentru articolele noastre.

Orice problemă a Mitropolitului Irineu, are nevoie de incuvintarea acestuia. Așa se face că Pr. Grigore Vulcănescu este chemat de superiorul acestuia, chiar și la ore târzii pentru consiliere, de multe ori neavizată.

Vrei, nu vrei, bea Grigore aghiasmă….

Surse din cadrul Mitropoliei, spun că între două pahare, consilierul prelatului mai și citește câte ceva. Așa se face că la un apus de soare acesta are și idei. Una dintre ele era aceea de
a-l face pe Mitropolitul Academician un fel de Tasse Duduleanu al Olteniei-stăpân a 9 moșii plus 10 pe care să le țină în arendă!
Avea o experiență de remarcat, doar la Alexandria făcuse același lucru.

A nimeri ca Ieremia cu oiștea-n gard nu îi este deloc străin. Încercând să dribleze Proiectul legii care limitează la 100 de hectare achiziția pe persoană fizică de terenuri în extravilan,
acesta i-ar fi propus Mitropolitului să își înființeze ASOCIAȚIA AGRICOLĂ ICONOM. Așadar limitarea este oarecum inutilă pentru Părintele Vulcănescu. Acesta chema în trecut preoții și îi
sfătuia să doneze terenurile, ca nu cuva să îl supare pe mitropolit, dând de înțeles că așa își vor păstra parohiile:

“Cei care nu puteți să vă faceți salariile vă ajută Mitropolia…dar numai dacă faceți donatie”, ne mărturisește unul dintre preoții care a fost sfătuit de Preotul Vulcănescu, să doneze terenurile parohiei sale! “La noi ca la nimeni, când îți fierbe sângele în vene , când te răcești deodata…Pe Mitropolit îl vedem din ce în ce mai rar, iar pe Vulcănescu ăsta și mai rar….este negru ca pământul și miroase a pușcarie de la o poștă, după câte a făcut cu Mitropolitul…Vulcanescu ăsta este capul multor fărădelegi de la noi! Așa îi trebuie și lui, să mă ierte bunul Dumnezeu, dar mie nu îmi place omul prefacut…ce ți-e scris în frute ți-e pus! O să îl vedem la DNA și pe el…”,ne mărturisește un preot din mediul rural sătul de toată tevatură asta.

Surse din cadrul anchetei ne-au dezvăluit că în săptămânile trecute, o parte dintre preoții Mitropoliei au fost chemați în fața procurorilor DNA. Unii dintre acești preoți au vorbit cu procurorii gură către gură în calitate de învinuiți, iar alții de martori! Revenim cu noutăți în articolele viitoare!

Autor: Necunoscut

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: