Cecenul Zaur Dadayev, unul dintre cei cinci arestaţi pentru uciderea liderului opoziției ruse a spus că autoritățile ruse încearcă sa-l împingă să își asume responsabilitatea faţă de moartea lui Nemţov.

Zaur Dadayev

Principalul suspect în uciderea opoziției ruse, Boris Nemțov a mărturisit aparent sub tortură, unui membru al Consiliului consultativ pentru drepturile omului la Kremlin, după ce l-a vizitat în închisoare,  conform agenției AFP.

„Există motive să credem că Zaur Dadayev a mărturisit sub tortură „, a declarat Andrei Babushkin, adăugând că el a văzut la fostul polițist cecen suspectat de crimă „mai multe răni pe corp”, atunci când el fost în vizită marți la el în celulă.

Babushkin a indicat că deținutul era „rănit” de cătușe pe încheieturi și picioare și avea leziuni la degetele de la picioare.

Dadayev, este în vârstă de 30 de ani şi a fost polițișt al forțelor speciale cecene. În altă mărturie a susținut că a „petrecut doua zile cu cătușe şi cu un sac textil peste cap „, după arestarea sa de săptămâna trecută.

Zaur Dadayev poza

„Am plâns tot timpul: „Tu ai fost cel care l-ai ucis pe Nemeţov?”. Am spus nu „, a declarat Dadayev, potrivit declarațiilor sale facute vizitatorului.

Dadayev a spus el a fost cu un prieten si cu un fost coleg , când a fost arestat în Ingușeția, o republică vecină a Ceceniei.

Poliția mi-a spus că , dacă „recunosc mă eliberează” . „Am acceptat crezând că voi scăpa”, a spus Dadayev.

Relele tratamente și tortura sunt o practică obișnuită în închisorile din Rusia sau în timpul arestărilor și interogatoriilor.

Arestat împreună cu alți patru suspecți, Dadayev a fost acuzat duminică de uciderea Nemtsov  către un tribunal din Moscova, care a anunțat că implicarea sa a fost „confirmată de mărturisirea sa.”

Comentari

comentari