Proxeneţi şi traficanţi de minore depistaţi la Craiova

Rate this post

În ziua de 26 martie 2015, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au efectuat un număr de 15 percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către mai multe persoane a mai multor infracţiuni de trafic de minori şi proxenetism.

proxeneti arestati
În perioada iunie 2014 – martie 2015, suspecţii au recrutat mai multe minore, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, atât pe raza muncipiului Craiova, cât şi în Italia, Germania sau Irlanda încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi. În cazul unor victime, recrutarea, adăpostirea şi/sau transportarea în scopul exploatării sexuale s-a realizat prin inducere în eroare (promisiuni de concubinaj/căsătorie) sau prin constrângere fizică şi psihică. Totodată, o parte dintre victime au fost trecute fraudulos frontiera de stat de către suspecţi, prin prezentarea unor acte de identitate false sau declaraţii false de consimţământ ale părinţilor la plecarea în străinătate a copilului minor.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova au fost aduse, în vederea audierii, un numar de 11 persoane. Suportul de specialitate al ecestei acţiuni a fost asigurat de către DIPI – SJIPI Dolj.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: