Proxeneţii îşi organizaseră bordeluri în garsoniere, racolând clienţii pe internet

Rate this post

Miercuri, 13 martie 2018, DIICOT Călăraşi a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Tosun Anghel, Paraschiv Ionuț Robert şi Chiriac Mihaela pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori. De asemenea, la aceeaşi dată, s-a solicitat Tribunalului Călăraşi, luarea măsurii arestului preventiv în lipsă a inculpaţilor Chiriazic Claudiu Adrian şi Iancu Ionuţ Florin, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

În perioada decembrie 2016 – martie 2018, Tosun Anghel, Paraschiv Ionuţ Robert şi Paraschiv Cosmina Ionela au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de proxenetism, grup care a fost sprijinit şi de către inculpata Chiriac Mihaela.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că membri grupului infracţional locuiau într-un bloc din municipiul Bucureşti, sector 3, imobil în care inculpatul Anghel Tosun deţinea mai multe garsoniere închiriate pe care le subînchiria în regim hotelier unor persoane de sex feminin care practicau prostituţia. S-a reţinut că pentru atragerea clienţilor, persoanele care practicau prostituţia postau anunţuri pe site-uri de profil şi programau clienţii pe zile şi ore, în funcţie de solicitări.

Din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că inculpatul Tosun Anghel, liderul grupului infracţional organizat, se ocupa de administrarea activităţii, de găsirea persoanelor de sex feminin dispuse să practice prostituţia în garsonierele deţinute de către acesta, colecta sumele de bani, se preocupa ca persoanele care practicau prostituţia să posteze anunţuri la mica publicitate şi media conflictele ivite între acestea. De asemenea, din cercetările efectuate în cauză, a rezultat faptul că în cursul lunii decembrie 2016, Chiriazic Claudiu Adrian şi Iancu Ionuţ Florin au recrutat o minoră în vârstă de 16 ani, prin folosirea metodei de inducere în eroare lover boy, în scopul traficării sale prin practicarea prostituţiei. Minora a fost transportată de la domiciliul său, în municipiul Bucureşti, iar în perioada decembrie 2016-23 martie 2017 a fost cazată în mai multe garsoniere deţinute de către inculpatul Tosun Anghel, fiind determinată să practice prostituţia timp de circa 4 luni de zile.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă în lipsă pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de inculpaţii Paraschiv Cosmina Ionela şi Toma Carol-Sorin procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Călăraşi au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Acțiunea a fost organizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul IPJ Călărași – Serviciul de Investigaţii Criminale. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. La acțiune au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: