Qatarul amenință cu intervenția militară în Siria. Damascul avertizează că va raspunde dur amenințărilor

Rate this post

kalid attiyat război siria
Ministrul de externe al Qatarului Khalid al-Attiyah a spus miercuri ca natiunea sa ia in considerare o interventie militara in Siria pentru a-i spijini pe mercenarii jihadisti ce doresc sa il dea jos pe presedintele Bashar al-Assad.
“Daca interventia militara va proteja poporul sirian de brutalitatile regimului, o vom face, “a spus Attiyah.
“Daca Qatarul isi va pune in aplicare amenintarile intervenind in Siria, vom considera acest lucru o amenintare directa. Raspunsul nostru va fi extrem de dur”, a declarat adjunctul ministrului de externe sirian Faisalal-Meckad ca raspuns la remarca lui al-Attiyah.

Trebuie spus ca Arabia Saudita, Turcia si Qatarul au continuat sa aprovizioneze cu arme si bani Armata Cuceririi din Siria sau Jaish al-Fatah. Jaish al-Fatah este o structura de comanda a diferitelor grupari jihadiste ce opereaza in Siria. Ea include in randurile sale grupari ca Jabhat al-Nusra, Ahrar ash-Sham, Jund al-Aqsa sau legiunea Sham care are legaturi directe cu Fratia Musulmana din Siria.

In alta ordine de idei armata siriana, cu acoperire aeriana ruseasca si participare a trupelor iraniene si militiilor Hezbollah, a anuntat pe 1 octombrie ca este pregatita sa lanseze o ofensiva pentru a captura regiunile Idlib si Hama din mainile jihadistilor.

Trupele straine sunt necesare pentru ca mii de barbati de varsta incorporarii au fugit din tara. “Putin a adus arme, artilerie si avioane dar asta nu e suficient. Ai nevoie de oameni.” a adaugat un ofiter de informatii libanez. “Iar iranienii i-au procurat aducandu-i din Iraq,de la Hezbollah precum si din alte locuri.”

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: