Remedii naturale pentru tuse. Cele mai eficiente remedii naturiste pentru tuse

Rate this post

Tusea este o problemă de sănătate foarte frecventa și toată lumea a avut acestă problemă cel puțin o dată în viață. Totul începe atunci când există o anumită iritaţie în gât sau un blocaj care împiedică trecerea aerului. Ori de câte ori se impiedică ajungerea normală a oxigenului în sânge, primul lucru pe care creierul nostru il face este să blocheze priza de aer din plamani, apoi ne face să tușim pentru a elimina acest element care se presupune că aceasta a împiedica fluxul normal de oxigen.
Tusea poate fi cauzată de mai mulți factori, printre cele mai frecvente sunt infecțiile virale, răceli, gripă, astm, tuberculoză și cancer pulmonar. De obicei, tusea vine însoțite de alte simptome, cum ar fi durerile în gât, durerile în piept și /sau congestie.
remedii tuse

Remedii naturiste pentru tuse

Remediile naturiste pentru tuse de mai jos pot elimina diferitele simptome de tuse, fara efecte secundare neplacute cauzate de pastile și siropuri de tuse.  Cu toate acestea, în cazul în care tusea persista mai mult de două săptămâni, ar trebui sa vă prezentati imediat la un medic.

 Ceai de echinacea

Echinacea este antiviral și antibacterian, un bun remediu pentru răceală şi gripă, conține polizaharide care pot ridica nivelul de luptă împotriva infecţiilor celulelor albe din sânge. Pentru a beneficia de rezultatele optime oferite de această plantă miraculoasă, se recomandă consumul a 3 grame de Echinacea purpurea (o specie bine studiată) pe zi atunci când ești bolnav, reduceţi doza cand începeți să vă simțiți mai bine. “Singurii oameni care ar trebui să fie atenţi cu privire la dozaj sunt cei care au alergii severe la familia de plante Asteraceae.

Ceai de usturoiul și oregano pentru tuse

Usturoiul are atât antibacteriene și componente antimicrobiene care pot ajuta în tratamentul tusei.  Luați doi sau trei catei de usturoi și le fierbeţi într-un pahar cu apă și apoi se adaugă o lingură (supă) de oregano. Lasaţi-l să se răcească, apoi adaugaţi puțină miere și se bea. Va ajuta respirația și va calma tusea. Faceți acest tratament de 3 ori pe zi.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai populare cure naturale pentru tuse. Se ia ghimbir proaspăt și se taie în felii mici și apoi zdrobiţi-l un pic înainte de a-l pune intr-o cană de apă clocotită. Atunci când va fi consumată această soluție pe bază de ghimbir vă va scuti de durerile in gât, tuse și chiar congestie. Ar trebui să beti soluția de trei-patru ori pe zi.  Puteți mesteca, de asemenea, ghimbir crud, proaspăt pentru ameliorarea simptomelor de tuse.

Sirop de lamaie pentru tratament la domiciliu impotriva tusei

Lămaia este fără îndoială una dintre cele mai bune remedii impotriva tusei. Există mai multe metode de a prepara lamaia, dar cel mai eficient este siropul de lamaie. Este foarte simplu de preparat, trebuie doar să adăugați o lingură de miere și două linguri de suc de lamaie, se amesteca bine si se incalzeste un pic pentru a se topi mai bine mierea. Atunci se bea siropul rezultat. Beţi acest sirop de lamaie de trei ori pe zi, până când tusea dispare.

 Sirop de morcov

Siropul de morcovi este, de asemenea, un excelent remediu natural pentru tuse.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: