Reţinuţi pentru infracţiuni de proxenetism şi act sexual cu un minor

Rate this post

DIICOT Hunedoara a dispus miercuri, 29 aprilie 2015, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unei persoane pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, şi a altora două pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi proxenetism.
arestat pentru pornografie
Începând cu toamna anului 2014, primul dintre inculpaţi, un tânăr de 17 ani, a recrutat două minore cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, eleve ale unor unităţi şcolare din Lupeni şi Vulcan şi care proveneau din familii dezorganizate, în scopul exploatării sexuale. Acesta folosea metoda „loverboy”, dezvoltând o dependenţă emoţională victimelor, ulterior determinându-le să practice prostituţia, sumele de bani obţinute de acestea fiind însuşite de către el. De asemenea, inculpatul le ameninţa că în situaţia în care victimele nu obţineau anumite sume de bani din activitatea de prostituţie, urma să le denunţe părinţilor.
Cu privire ceilalţi doi inculpaţi ( de 61 şi 60 de ani ), există suspiciunea că au săvârşit mai multe infracţiuni de proxenetism în formă agravantă, respectiv act sexual cu un minor. Aceştia au determinat un număr de 3 persoane de sex feminin, cu vârstele cuprinse între 14 şi 15 ani, să practice prostituţia, în minicipiul Petroşani. Inculpaţii puneau la dispoziţia victimelor o garsonieră şi, totodată, racolau clienţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu victimele minore. Sumele obţinute de către acestea erau însuşite de inculpaţi. De asemenea, inculpaţii au întreţinut, raporturi sexuale cu minorele, deşi cunoşteau faptul că acestea sunt eleve de şcoală generală.
Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Trinunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul I.P.J. Hunedoara.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: