România ocupă locul 9. Top 10 cele mai grele țari pentru ocuparea unui loc de muncă în rândul tinerilor din Europa

Rate this post

Cum era de așteptat cea mai rea țară pentru ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor este Grecia, pe locul doi Italia și pe locul trei Slovacia.

coada la angajare tineri

România este a noua cea mai rea țară pentru încadrarea în muncă a tinerilor din Europa. Se arată că noul raport al Organizației Internaționale a Muncii, agenția Națiunilor Unite.

Numărul de angajați tineri a scăzut cu 11,6 la sută în perioada 1991-2014, în timp ce nivelul de educație a crescut. Pe termen lung, în multe țări europene procentul șomerilor tineri a crescut.

Cea mai rea țară pentru ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, cum era de așteptat, pe primul loc se situează Grecia, în timp ce locul doi și locul trei este ocupat de Italia și Slovacia, locul patru și cinci, Bulgaria și Spania, șase și șapte, Irlanda și Slovenia. Chiar în spatele se situează România, care este a noua în listă cu cel mai mare procent de șomeri tineri și locul 10, Portugalia. În multe țări, se afirma în raport, șomajul în rândul tinerilor pe termen lung a crescut între 2012 și 2014.

– Recuperarea nu este universală, și multe femei tinere și bărbați continuă să fie afectate de schimbările majore de pe piața muncii – a spus Sara Elder, autorul principal al raportului.

Cea mai mică rată a șomajului în rândul tinerilor este în Finlanda, Suedia, Danemarca și Norvegia.
tari cu someri tineri top

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: