România și Bulgaria profită de avantajele oferite refugiaților pentru a adera la Tratatul Schengen

Rate this post

refugiati

Subiectul aderări la Spațiul Schengen, care permite libera circulație a cetățenilor între țările europene a fost deschis de guvernele din România și Bulgaria cu ocazia dezbaterii pentru redistribuirea refugiaților.

Cele două țări încearcă să exploateze această situație tragică, în scopul de a culege beneficii multiple pentru ele înșăși. Pentru a convinge au venit cu argumentul că teritoriile sunt o locație atractivă pentru un număr de refugiați și le va permite refugiaților să se stabilească definitiv pentru a nu merge în Europa Centrala și de Nord.

Problema refugiaților a deschis noi domenii de discuție între țările europene. Prin intermediul tragedie şi exploatarea acestor oameni, sunt scoase în față interese și preocupări centrale. La Tratatul Schengen s-au alăturat 26 de țări de pe continentul european.

România și Bulgaria nu sunt incluse în listă. Primul-ministru al România, Victor Ponta, consideră că ceilalți membri ai Uniunii trebuie să dea dovadă de solidaritate cu țările care nu au aderat la Tratatul Schengen și trebuie să le permită accesul la ea. "Tocmai ţările care acum ne cer să fim solidari în problema refugiaţilor sunt ţările care ne-au tot amânat cu Schengen", a spus Ponta recent.

Pe aceeași lungime de undă Meglena Kuneva, fost comisar european şi în prezent vicepremier bulgar responsabil cu Afacerile Europene, a declarat că "Tratatul Schengen este esențial pentru Europa la fel ca Uniunea Economică și Monetară" și a continuat "de aceea dorim ca Schengen să se dezvolte și să rămână nu numai o parte a liberei circulație, ci și a securității și prestigiul politic al Europei".

Includerea unei țări în Tratatul Schengen necesită decizia unanimă a membrilor săi. Cu toate acestea, Țările de Jos se opune cu fermitate ca România și Bulgaria să adere, deși guvernele celor două țări au evoluat pe mai multe aranjamente legale necesare. Pentru a oferi un stimulent suplimentar pentru europeni au spus că este posibil instalarea refugiaților pe teritoriile celor două țari, pot controla și identifica posibili teroriști printre mulțimile care sosesc din Orientul Mijlociu.

error: Content is protected !!