Rusia: “America e o bombă ce stă să explodeze”

Rate this post

proteste america
Un articol din Rusia Today compara SUA cu o bomba gata sa explodeze atunci cand conditiile o vor permite. Autorul articolului afirma ca SUA este in declin si enumera 4 tendinte dupa care ne dam seama cat de fragila e America in realitate:

a) Distrugerea fermelor si a surselor sigure de hrana: americanul obisnuit se afla la mare distanta de o sursa de hrana atunci cand magazinele sunt inchise. Numarul fermelor americane a scazut de la 6 milioane in 1935 la aproape 2 milioane in 2012. Si conform College of Agriculture and Sciences doar 2 procente din populatie locuiesc la ferme. Asta inseamna ca doar 4.6 milioane de oameni au mijloace pentru a se hrani. Liniile de aprovizionare cu hrana se intind pe mii de kilometri. Un blocaj in liniile de aprovizionare ar goli magazinele in cateva zile.

b)Sistem economic slab: SUA este o economie care se bazeaza pe indatorare si pe bancnote fara acoperire(FIAT money)
Economiile bazate pe bancnote fara acoperire vor avea intotdeauna un final tragic. Pentru a supravietui SUA trebuie sa fie activa din punct de vedere al razboaielor. Daca pierde monopolul pe acest front atunci declinul ei este inevitabil.

c)americanii au o sanatate mintala subreda: folosirea antidepresivelor in randul populatiei a crescut cu 400 la suta in anii 2000 fata de anii 1990. Multi dintre ucigasii americani solitari sunt sub tratament medicamentos iar psihoza lor este asociata cu renuntarea fortata sau brusca la tratament. Medicamentele sunt produse la puncte centralizate de companii care se bazeaza pe un sistem logistic fragil pentru a produce si a livra marfa. Daca sistemul logistic are probleme atunci si aprovizionarea sufera.

d)Moravurile sunt in declin: in anii 1930 rata criminalitatii era scazuta. Oamenii erau crescuti si educati in spiritul moralei si cu o conceptie clara a binelui si raului. In comparatie cu acele vremuri societatea de azi este indisciplinata,nerealista si egoista. Peste 250 de milioane de oameni au participat la vanzarile de Black Friday in 2013, zi in care s-au cheltuit peste 61 de miliarde de dolari pe articole de consum. Cu aceasta ocazie panica si crimele nu sunt ceva iesit din comun, oamenii ajungand sa se lupte efectiv pentru articolele cu pret redus. Articolele cumparate de Black Friday ajung sa fie inutile si sunt platite cu carti de credit pentru care trebuie achitata apoi o dobanda.

In trecut oamenii locuiau in comunitati rurale.Puteau sa cultive hrana. Locuiau in comunitati adevarate. Dovedeau autocontrol si aveau o conceptie despre moralitate. Astazi daca liniile de aprovizionare cad, esti prins in capcana propriei case inconjurat de milioane de dependenti de antidepresive care o iau razna daca nu isi mai primesc doza sau de oameni care si-ar ucide bunica pentru a pune mana pe un telefon la pret redus.

Preluare dupa Russia Today.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: