S-a inaugurat primul magazin Flori de IE – o frântură din istoria neamului românesc

Rate this post

Duminică, 29 martie 2015, Flori de IE a inaugurat primul magazin-concept cu ii tradiționale românești, realizate și cusute manual, după modele vechi de peste 100 de ani.
Flori de Ie_2
Flori de IE a inaugurat oficial, duminică, 29 martie 2015, începând cu ora 17.00, primul magazin, în cel mai mare mall din Capitală, Băneasa Shopping Center. Evenimentul a fost gândit ca o seară tradițională, de-a lungul căreia invitații au avut ocazia să redescopere spiritul și valorile românești autentice. Unul dintre momentele cele mai importante ale serii a fost recitalul muzical de inspirație folclorică, susținut de Nicolae Voiculeț, unul dintre cei mai mari naiști ai României.

Flori de Ie_4
Printre participanții la evenimentul de lansare, s-au regăsit nume cunoscute pe scena publică, Mihai Georgescu, solistul formației Bere Gratis, care a venit alături de soția sa Liana Stanciu, Cătălin Orezeanu, Dan Paul, Silviu Prigoană, alături de numeroși invitați care au venit să susțină proiectul lansat și să se bucure de o călătorie de suflet în istoria românească.

Flori de Ie_1
Conceptul Flori de IE a fost ideea Cristinei Chiriac, Ambasador al antreprenoriatului feminin, titlu acordat de Comisia Europeană, și Președinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor. Întregul demers a avut ca fundament dorința acesteia de a promova valorile românești și frumusețea acestor obiecte vestimentare. În viziunea Cristinei Chiriac, iile sunt un exercițiu artistic, plin de creativitate, o muncă plină de răbdare, dar și un simbol energetic sublim.

Flori de Ie este o poveste despre pasiune și despre susținere. Flori de Ie reprezintă partea emoțională din mine, reprezintă puterea mea de a merge mai departe. Am reînvățat să merg, să respir și să gândesc cu ajutorul acestui concept… care acum nu mai este doar un concept, reprezintă o parte importantă din viața mea…viață, în care am inclus pe toți cei ce cred că arta înseamnă pasiune și pasiunea înseamna puterea de a reuși!” a mărturisit Cristina Chiriac, după evenimentul de duminică.

Modelele tradiționale sunt aduse în actualitate și căpătă o noua viață în magazinul Flori de IE. Într-un decor minimalist, completat cu elemente de design inspirate din folclor, clienții vor putea găsi, pe de o parte, ii tradiționale – piese UNICAT – din colecția de bază Flori de IE, cu o vechime de peste o sută de ani, culese din toate regiunile țării și a căror autenticitate și vechime au fost atestate de către un expert etnograf, iar, pe de altă parte, o serie de ii noi, dar care transpun modelele vechi. Aceste piese sunt realizate integral manual, din materiale delicate, cu broderii ample și spectaculoase, la fel ca prototipurile după care au fost create.

Colecția de ii tradiționale este completată de frumusețea eșarfelor Romana Flori de IE și a unei serii de accesorii realizate prin îmbinarea celor mai autentice concepte de design cu țesături moderne.

Despre Flori de IE

Flori de IE este un proiect proaspăt, lansat în 2014, centrat pe ia populară romanescă, gândit și prezentat din dorința și nevoia de a readuce în atenție acest gen de artă populară, împletit inevitabil cu viața cotidiană a fiecărui individ din România, timp de sute de ani. Colecția numără peste 150 de costume populare românești, certificate, vechi de la câteva zeci de ani, la o sută și chiar mai mult, care provin din diverse zone ale țării.
Flori de Ie_3

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: