Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Scapă de hepatită, în mod natural, acasă. Iată care sunt cele mai bune remedii pentru hepatită! – Jurnalul24

Scapă de hepatită, în mod natural, acasă. Iată care sunt cele mai bune remedii pentru hepatită!

Rate this post

Hepatita este o boală infecțioasă de natură virală, microbiană sau toxică a ficatului care constă în distrugerea celulelor hepatice. Hepatita A se transmite prin înțepături multiple cu ace infectate, dar și pe cale sexuală. Hepatită cronică sau hepatita B și C apare în urma unei degenerări a ficatului din cauza consumului excesiv de alcool, anumitor medicamente, sau prin expunerea la anumite substanțe, precum și alți factori.

În ciuda complexității sale, există anumite remedii naturale care pot ajuta la tratarea hepatitei, în mod natural, acasă.

Ciupercă lingzhi (Reishi Mushroom)

Ciupercă lingzhi

Denumită si Ciuperca Minune, Reishi-Ganoderma Lucidum (Ling-Zhi) este un remediu alternativ împotriva hepatitei, demonstrat de către multe studii. Este cel mai bun bun remediu în tratamentul hepatitei B datorită conţinutului de proteine, vitamine si aminoacizi, polizaharide, triterpene, acizi grasi si alcaloizi, beta-glucani (1,3D si 1,6D) si Germaniu Organic (GE-132) binecunoscuti pentru efectele lor anticancerigene si imunomodulatoare. Ciupercile pot fi consumate uscate, pe post de ceai și se găsesc sub formă de pulbere.

 

Anghinare (Cynara scolymus)

anghinare

Anghinarea este un alt remediu împotriva hepatitei datorită unui tip foarte puternic de potasiu (cinarina) care se regăsește în conținut și are numeroase beneficii pentru organismul uman. Această plantă este un întăritor al sistemului imunitar, previne apariția infecțiilor datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antiinflamatorii.

Pentru a se consuma, se adaugă 3-4 lingurițe de anghinare maruntita în jumătate de litru de apă si se fierbe timp de 8-10 minute, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe vreme de cinci minute, după care se lasă să se răcească şi se filtrează din nou. În final, se amestecă cele două extracte, astfel se obține aproximativ un litru de infuzie de anghinare combinată. Recomandat este să beți 3 căni pe zi.

Lecitina de Soia

lecitina soia

Lecitina de soia este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a trata hepatita. Rolul cel mai cunoscut al lecitinei este cel din cadrul proceselor de memorie si invatare, însă lecitina mai deține si alte funcții esențiale pentru organism datorită uneia din componentele sale – colina. Funcțiile colinei împotriva hepatitei sunt foarte importanate, deoarece sprijină sistemului enzimantic al ficatului, îl detoxifica si elimină chimicalele dăunătoare provenite din alimente, precum si toxinele din medicamente, de asemenea sprijină metabolismul pentru a elimina grasimile din ficat și sinteza acetilcolinei. Pentru a trata ficatul trebuie doar să luați câteva linguri de boabe de lecitină pe zi.

Păpădie

papadia

Păpădia este o plantă medicinală folosită împotriva multor boli, are două proprietăţi remarcabile: ajută în tratarea bolile biliare şi hepatice datorită conținutului de flavonoizi, glicozizi flavonici, carotenoizi (licopină, luteină, caroten), saponine, saponozide emoliente. Persoanele care suferă de hepatită trebuie să consume trei căni de infuzie de papadie pe zi.

Armurai (Silybum marianum)

armurai

Armurariu (scaietele) este o plantă medicinală care se folosește în industria farmaceutică. Din aceste plante se face silimarina, un remediu excelent împotriva hepatitei. Are efect coleretic-colagog (stimuleaza secreția si excretia de bila), stimulează și îmbunatățește digestia, protejează celulele ficatului. Are și acțiune diuretica, depurativa, purificatoare sanguina. Intensifica excreția colesterolului prin bila si ajută la normalizarea valorilor colesterolului si trigliceridelor sanguine. Îl puteți cumpăra de la farmaciile naturiste și puteți face o infuzie de trei căni pe zi pe care trebuie să le beți.
De asemena, se găsesc comprimate de armurai și picături împotriva hepatitei.

*Notă. Aceste tratamente naturale pot ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate a ficatului, insa este important să înțelegem că hepatita este o boala gravă ce trebuie tratată și supravegheată de către un medic.

error: Content is protected !!