Șeful ISIS Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis

Rate this post

Liderul grupului terorist “Statul Islamic” Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis în urma atacului aerian al coaliţiei.

Abu-Bakr-Al-Baghdadi mort

Reprezentanții “Statul Islamic”, din Mosul a confirmat moartea liderului organizației teroriste. Potrivit agenției de știri irakiană Waradana, al-Baghdadi a murit în mâinile medicului său în orașul sirian Rakka, moartea fiind rezultată în urma leziunilor grave produse într-un atac aerian al avioanelor americane.
Agenția de știri “Focus” a scris anterior că liderul “Statului Islamic” Abu Bakr al-Baghdadi a suferit răni grave, într-un atac aerian în vestul Irakului, zvonurile au fost infirmate de purtătorul de cuvânt al Pentagonului Stephen Warren.

Site-urile de știri irakiene au raportat că noul lider al grupului este Abdurrahman Mustafa Al Sheyhlar, alias Abu Ala al AF Rica. Liderii extremiștilor ai “statului islamic” din orașul irakian Mosul au jurat credință în față noului “Califat” – Abu Alaa al-AF Rica, după ce a fost a confirmată moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi.

Abdurrahman Mustafa Al Sheyhlar, poreclit Abu Alaa al-AF rica sa născut în orașul iraksiya Tal-Afar. El a fost de profesie profesor de fizică, având la bază teologia, a studiat și a lucrat de asemenea ca șofer de autobuz. Mai mult de atât în anii ’90 a devenit primul predicator de takfiristka și ideologie jihadiste în Tal-Afar.
În 2004, a fugit din orașul său natal, fiind vânat de către autoritățile de ocupație americane și s-a alăturat grupului “Al Qaeda”. El a fost capturat de americani, dar a fost eliberat ulterior.

error: Content is protected !!
%d