Shoppingul este identic cu sexul. Ce te face să te simți mai fericit: shoppingul sau sexul?

Rate this post

Ofertele bune de cumpărături de la magazinul dvs. preferat nu numai că vă poate scuti de stres sau vă poate modifica proasta dispoziția, ci vă poate trezi bucuria euforică a unui orgasm! Pentru unele persoane, cumpărăturile sunt considerate ca fiind identice cu orgasmul.

cumparaturi sau sex

Potrivit unui nou studiu de la Universitatea din Michigan, plăcerea cumpărăturilor este asemănătoare cu modul în care vă simțiți după sex.

Folosind tehnologia de urmărire facială, o femeie în vârstă de 30 de ani a fost trimisă pentru a găsi ofertele preferate la magazinele. Ei i-au plantat un senzor care a monitorizat creierul pentru a raporta nivelul de plăcere al femeii în timpul călătoriei sale la cumpărături. Femeia a ajuns la un punct de plăcere maximă după ce a găsit perechea de pantaloni pe care a dorit întotdeauna să-i cumpere.

Cercetătorii au constatat că voluntarilor nu numai că au dat atunci semnale de plăcere în acele puncte atunci când au găsit un produs care îl iubeau, ci au dat şi semnale care au declanşat aceleaşi centre ale creierului care oferă “recompense” acestuia, comparabile cu alte activităţi plăcute, precum sexul şi drogurile.

Pe de altă parte, cercetătorii au observat o scădere semnificativă în regiunile de plăcere din creier atunci când voluntari au trebuit să plătească pentru articole.

error: Content is protected !!
%d