Statul islamic a ocupat mai multe tabăre palestiniane din Damasc

Rate this post

Statul Islamic a preluat controlul asupra unor părți mari din districtul Yarmouk din sudul Damascului, oraş locuit în principal de refugiați palestinieni, a declarat pentru AFP Anwar Abdel Hadi, director al afacerilor politice ale OEP în Siria.
isis in damasc

Anwar Abdel Hadi, director al afacerilor politice pentru Organizația de Eliberarea a Palestinei în Damasc, a declarat că “luptători ISIS au lansat un atac în această dimineață în Yarmuk și au preluat cea mai mare parte a taberei” miercuri.

Observatorul sirian pentru drepturile omului, un grup care monitorizează din Marea Britanie, a declarat că ISIS a început controlul unor părţi marii a cartierelor, după ce a învins grupurile de luptă palestiniene, spre deosebire de regimul președintelui Bashar al-Assad care nu s-a opus.
Yarmuk a fost o cândva un cartier înfloritor cu de 160.000 de persoane, refugiați palestinieni și sirieni, dar a fost prins în mijlocul războiului civil și a fost asediat de forțele regimului de peste un an. Potrivit estimărilor în Yarmuk au rămas doar 18 mii de locuitori, în timp ce restul au fugit pentru a evita foametea și amenințările constante cu bombe.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: