Studiu: bulgari și români găsesc rapid locuri de muncă în Germania

Rate this post

Ultimii imigranți bulgari și români obțin rapid un loc de muncă pe piața muncii din Germania, în conformitate cu concluziile descoperite de cercetătorii nemți.
lucratori romania germania
În luna august au fost investigate vîrstele a 64% dintre persoanele din Sud-Estul europei care trăiesc și lucrează în Germania – angajați din aceste țări sunt în creștere, reiese dintr-un studiu recent al Institutul de Cercetare Ocuparea Forței de Muncă din Germania (IAB).

Numărul lucrătorilor care desfășoară activități independente sezoniere și neimpozabile în Germania au crescut, rata de ocupare a rămas la fel de mare cu aproximativ 80%. În luna iulie numărul șomerilor a fost de 9,3 la sută. În luna august, în conformitate cu IAB, În Germania erau 637,000 bulgari și români, cu aproximativ 12 000 mai mult decât în ​​anul precedent.

Autoritățile sunt îngrijorate de creșterea numărului de persoane care au solicitat Hartz IV(ajutor de șomaj) în ultimele 4 luni din cele două țări sud-est europene. În iunie 105 000 bulgari și români ar fi primit beneficii Hartz IV(ajutor de somaj). Din toate persoanele din Bulgaria și România care trăiesc în Germania doar 17,1 la suta au primit Hartz IV.

La începutul anului 2014 obstacolele pentru găsirea unui loc de muncă în Germania pentru lucrătorii din ambele țări europene UE de Sud-Est au fost eliminate. Specialiștii s-au temut apoi de valul de șomeri din ambele țări de pe piața forței de muncă din Germania. Pentru acest an, IAB așteaptă 130000-150000 imigranți din ambele țări.

error: Content is protected !!
%d