Suplimentele pentru creşterea masei musculare cresc riscul apariţiei cancerului

Rate this post

Pentru a obține un corp perfect anumite persoane recurg la tot felul de produse dubioase. Dar, acestea nu cresc doar muşchii ci şi posibilitatea apariţiei cancerului.

suplimente masa musculara

 “Cine vrea să fie frumos trebuie să sufere” această regulă se aplică în cazul tuturor persoanelor care doresc să crească masa musculară cât și pentru cei care vor să facă un corp ca de oţel cu suplimente de construcţie musculară. De la aceste suplimente spun specialiştii, pot rezulta boli, precum; tromboză, schimbări de dispoziție, pierderea parului, durerii de cap, acnee, tulburări ale organelor și boli ale sistemului cardiovascular. Iar, în cel mai rău caz aceste produse pot provoca moartea.

Dar asta nu e tot, conform rezultatelor studiului publicat de revista americană “British Journal of Cancer” , reiese că bărbaţii care au apelat la astfel de mijloace dubioase de creștere a masei musculare, au un risc semnificativ mai mare de apariţie a cancerului de testicule.

Rezultatele sunt clare!

Conform cercetărilor efectuate de Tongzhang Zheng la Yale University, SUA, ce a fost realizat pe un total de 900 de oameni cu privire la stilul lor de viata a rezultat faptul că 356 dintre ei au fost diagnosticaţi cu cancer testicular, iar 513 au fost consideraţi sănătoaşi. Subiecții au fost intervievaţi pe baza experiențelor acestora cu produsele de construcţie musculară, s-au luat în calcul şi alți factori, inclusiv fumatul, consumul de alcool, exerciţiile fizice, boli în familie, precum și leziuni în zona abdomenului.

Analiza a arătat ca participanţii care au folosit suplimente au avut un risc de 65% mai mare de a fi dezvoltat cancerul testicular, comparativ cu bărbaţii care nu au consumat suplimente.

error: Content is protected !!
%d