Top 10 țări care poluează cel mai puțin din lume

Rate this post

Pe fiecare continent există țări care poluează mai mult sau mai puțin, prin urmare, astăzi vom vedea care sunt cele mai curate dintre ele.

Universitatea Yale a întocmit o listă cu țările care poluează mai mult și mai puțin pe această planeta în funcție de grija fiecăreia față de mediul înconjurător, cum ar fi calitatea aerului, protecția pădurilor și a biodiversității.

Iată care sunt cele 10 țări care sunt mai puțin poluante!

1. Finlanda

Finlanda este văzută drept cea mai verde țară din lume. Această țară are în plan ca pînă în 2020 să consume aproximativ 38% din energia care provine din surse regenerabile.

2. Islanda

A doua țară în clasamentul țărilor care poluează cel mai puțin din lume este Islanda. Ea poluează foarte puțin datorită politicilor sale pentru protecția pădurilor și utilizarea energiei din surse regenerabile în detrimentul altor tipuri de energie.

3. Suedia

În comparație cu celelalte țări nordice, Suedia poluează cel mai puțin dintre ele, și asta grație folosirii energiilor regenerabile, care au un impact pozitiv asupra vieții oamenilor. În plus, Suedia își protejează pădurile pentru a avea un aer de calitate.

4. Danemarca

O altă țară care poluează puțin este Danemarca, care ocupă locul 5 în acest clasament. Rezultatul acestei înalte performanţe este angajamentul acestei țări pentru reducerea emisiilor prin consumul de energie verde.

5. Slovenia

Nivelul de poluare în Slovenia este foarte scăzut, și acest fapt se datorează grijei sale pentru protecția pădurilor și pentru calitatea aerului. În urmă cu 3 ani, Slovenia ocupa locul 10 în clasamentul țărilor care poluează cel mai puțin, astăzi în Slovenia se poate observa o creștere semnificativă a calități aerului.

6. Spania

În ciuda acestei poziții în clasament, Spania ar trebui să reducă volumul emisiilor (în special cele emise de cărbune). Această țară are grijă pentru mediu și acces ireproșabil la asistență medicală.

7. Portugalia

Portugalia nu-și protejează prea bine pădurile sale, însă datorită folosirii energiei curate, țara peninsulară are un aer curat. Prin urmare, ocupă locul 7 în clasamentul țărilor care poluează mai puțin din lume.

8. Estonia

Estonia este o țară cu poluare scăzută datorită extinderii zonelor verzi și a calități apei, însă cu toate acestea ar trebui să monitorizeze și să îmbunătățească numărul de emisii.

9. Malta

Datorită dimensiunii sale scăzute și a specificului său turistic, Malta este una dintre țările din lume care poluează mai puțin. De asemenea, se observă respectul său față de mediul înconjurător.

10. Franța

În ciuda industriei sale extrem de puternice, Franța iese în evidență prin calitatea aerul și a apei, asta datorită luptei sale pentru protecția mediului.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: