Tot mai mulţi traficanţi de minori, pe mâna procurorilor

Rate this post

trafic de minori
Lumea în care trăim devine, pe zi ce trece, tot mai imprevizibilă, prin aberaţiile care nu erau specifice societăţii româneşti tradiţionale. Aceste mutaţii de comportament, la care ne referim, vizează, în cazul de faţă, traficul de minori. Indivizi cu mintea bolnavă, găsesc că ar fi normal să exploateze ori să abuzeze sexual nişte bieţi copii, profitând de naivitatea şi de vulnerabilitatea lor. Fenomenul este cu atât mai periculos, cu cât proliferează mai mult, pe tot cuprinsul ţării. Oamenii legii se află într-o cursă continuă pentru depistarea şi pedepsirea infractorilor.
În ziua de 14 decembrie 2015, DIICOT Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Füreszeş Mihai, în vârstă de 18 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. În perioada 2012- noiembrie 2015, Füreszeş Mihai a recrutat, cazat şi primit două persoane minore (în vârstă de 11 şi respectiv 13 ani) pe care, prin ameninţare şi violenţă, le-a exploatat prin obligarea la practicarea cerşetoriei şi la comiterea unor infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie, folosind în interes personal sumele de bani şi bunurile obţinute în această modalitate de către victime.
La data de 15 decembrie, inculpatul a fost prezentat la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.
Marţi, 15 decembrie 2015, DIICOT Constanţa şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO au efectuat 22 percheziţii domiciliare în municipiile Constanţa, Medgidia şi oraşelor Năvodari şi Hârşova, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate care au recrutat, cazat şi exploatat sexual în folosul lor mai multe persoane minore şi majore.
Începând cu anul 2014, membrii uneia dintre grupări a obţinut foloase materiale din practicarea prostituţiei sub paravanul funcţionării legale a unui salon de masaj de pe raza municipiului Constanţa. În urma cercetărilor efectuate, s-a reţinut că publicitatea salonului şi racolarea clienţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale, contra cost, se efectua prin postarea de către suspecţi a unor anunţuri cu oferte de angajări şi de masaj, însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii ale tinerelor în pagina electronică cu anunţuri ale unor cotidiane locale, precum şi prin flyere distribuite prin intermediul unor şoferi de taxi. Concomitent, membrii celei de a doua grupări au recrutat, transportat, adăpostit şi exploatat sexual în folosul lor minore şi tinere, folosind în acest scop apartamente închiriate pe raza municipiului Constanţa.
În ambele cazuri, membrii grupărilor infracţionale au recrutat persoane aflate în sare de vulnerabilitate, respectiv din familii dezorganizate sau cu posibilităţi materiale reduse, atât din mediul urban cât şi din cel rural.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa au fost aduse, în vederea audierii, 14 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanţa.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: