Traficant de minori depistat în Caraş Severin

Rate this post

În ziua de 12 octombrie 2015, procurorii DIICOT Caraş Severin au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Radu Costel, în vârstă de 34 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi act sexual cu minor.
trafic de minori
În cursul anului 2015, inculpatul Radu Costel a racolat prin intermediul sistemelor informatice (jocuri online, reţele de socializare) şi a primit în uscatoria blocului în care locuieşte, minori de sex masculin, cu vârste cuprinse între 12-14 ani, pe care i-a exploatat prin obligarea la acte sexuale, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora. Totodată, din probele administrate în cauză, a rezultat că inculpatul l-a ameninţat pe unul dintre minori că va dezvălui mai multor persoane, cât şi mamei sale, relaţia dintre cei doi, în scopul de a-l determina să întreţină în continuare acte sexuale cu acesta.
Pe 12 octombrie 2015, inculpatul a fost surprins în flagrant în timp ce se pregatea sa intre in locuinţa sa cu una dintre victime. DIICOT face precizarea că inculpatul a fost condamnat anterior la patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acte sexuale cu minori, fiind eliberat la data de 13 mai 2014, având de executat un rest de 381 de zile.
Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă.
Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: