Traficanţi de droguri capturaţi la Giurgiu

Rate this post

Acţiunile tot mai susţinute ale oamenilor legii pe linia combaterii traficului de droguri evidenţiază complexitatea tot mai mare a activităţii traficanţilor şi diversitatea modului de operare. Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus, de data aceasta, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor ILIE ION şi OZDEMIR SALIH pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc şi instigare la trafic de droguri de mare risc şi instigare la trafic internaţional de droguri de mare risc.
trafic-droguri
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii octombrie 2015, inculpatul OZDEMIR SALIH l-a determinat cu intenție pe inculpatul ILIE ION să se deplaseze în Bulgaria, în vederea preluării unei cantități de heroină și a introducerii și transportării acesteia în România, destinația finală fiind Germania, în scopul comercializării.
În ziua de 19 octombrie 2015, inculpaţii au fost surprinşi în flagrant raza la Giurgiu, în timp ce transportau disimulat, în caroseria autoturismului, 44 de pachete de diverse forme care conţineau cantitatea de 17 kg. si 600 grame de heroină. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 1.000.000 de euro.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate –Serviciul Antidrog.
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadul P.T.F. Giurgiu.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d