Tragedia din Siria și cum vrea să profite Oculta mondială

Rate this post

“Assad își omoară propriul popor!” sau “Assad ia la țintă civilii!”. Cu asemenea lamentări încearcă SUA și aliații săi să obțină o intervenție în Siria. Ele au un mare sâmbure de adevăr deoarece foarte mulți civili au murit din cauza bombardamentelor forțelor guvernamentale siriene și a aliaților lor ruși. Dar SUA și Occidentul ar trebui să fie printre ultimii care să strige “hoții!”. Milioane de oameni suferă în Yemen și zeci de mii au murit din cauza unui război purtat de Arabia Saudită în această țară cu complicitatea SUA și a aliaților occidentali. În legătură cu ei comunitatea internațională nu face nimic. Cât despre bombe care cad din cer și omoară civili nevinovați, ar trebui să fie întrebați despre asta și civilii morți din Mosul sau Raqqa ce au murit cu miile sub bombardamentele americane. În apărarea lui Assad dar și a americanilor (dacă se poate așa ceva) putem să aducem un argument de ordin militar. Pentru a cuceri o poziție întărită ocupată de inamic este nevoie să apelezi prima dată la artilerie sau bombardamente pentru a “înmuia ” acea poziție. Urmează apoi un atac la sol cu blindate și infanterie pentru a “curăța” ce rămâne în urma bombardamentului. În caz contrar trupelor care asaltează acea poziție întărită a inamicului le va fi mult mai greu sau imposibil s-o cucerească. Asta au făcut americanii în Mosul și Raqqa, asta fac trupele siriene în acest moment. Tragic este că civilii sunt prinși la mijloc căzând cu miile din cauza bombardamentelor. Nu e exclus, ba chiar e foarte sigur că ei sunt folosiți drept scuturi umane de teroriști și rebeli care urmăresc ca trupele siriene să facă cât mai multe victime în rândul civililor în speranța unei intervenții a comunității internaționale. E foarte greu de crezut, dar nu imposibil, că președintele sirian să dea ordin să fie țintiți civili deoarece nu are nimic de câștigat și totul de pierdut.

Problema cea mai mare este însă aceea că multe din relatările despre atrocitățile din Siria vin din parte unui individ din…Anglia. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului este un individ din Coventry aflat în fața unui computer și care are anumite motive să-l urască pe președintele sirian. Acest individ este citat de întreaga mass-medie internațională dar un tip aflat în fața unui computer, și nu pe teren în mijlocul conflictului, este mai mult decât dubios nefiind exclus ca foarte multe din cazurile de încălcare a drepturilor omului din Siria să fie simple invenții ale unui individ care vrea s se răzbune pe guvernul sirian.

După toate normele de drept internațional, președintele Assad trebuie pedepsit pentru crime de război. Dar tot la fel ar trebui pedepsiți cei aflați în spatele războiului din Yemen sau al conflictului din Irak. Până atunci însă cei din urmă pot sta fără griji și să facă pe lupii moraliști în timp ce mass-media internațional le ține isonul.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: