Transhumanismul si iarna intunecata a umanitatii

Rate this post

cip in creier
Unul din visurile tainice ale oamenilor a fost acela de a-si depasi conditia aparent limitata. Mitul lui Icar ce si-a construit aripi pentru a zbura asemenea pasarilor este cel mai relevant in acest sens. Odata cu progresele stiintifice care ne invadeaza astazi din toate partile acest vis tainic poate deveni realitate. Avantul pe care il ia transhumanismul este relevant in acest sens.

Transhumanismul este o miscare intelectuala ce isi propune sa transforme conditia umana imbunatatind si creand tehnologii disponibile pe scara larga care vor imbunatati omul din punct de vedere intelectual, psihic si fizic. Sau cel putin aceasta este definitia oficiala. Pe langa alte procedee adeptii transhumanismului promoveaza agresiv implantarea diferitelor dispozitive si gadgeturi in corpul omenesc. Asa numitele dispozitive implantabile vor fi la mare moda in anii urmatori. Un bun exemplu de dispozitiv implantabil este cipul RFID care pe langa functia de supraveghere are aproape sigur si alte functii neaduse inca in atentia publicului larg. Implantarea de dispozitive in corpul uman poate parea pentru unii un progres al stiintei si care va schimba pentru totdeauna modul in care ne comportam si gandim. Adeptii transhumanismului afirma ca acest proces este unul benefic. Insa este oare asa?

Ray Kurzveill, reputat om de stiinta afirma ca implantarea de nanotehnologie ne va transforma in hibrizi si asta pana in anul 2030. El mai adauga ca gandirea noastra va fi un hibrid intre gandirea o tip de gandire biologica si nonbiologica. Vom fi conectati permanent la un calculator si la Internet. Kurzweill prezinta aceste lucruri intr-o lumina optimista si care e menita sa ne linisteasca. Insa este oare acest lucru real?

Daca corelam declaratiile lui Kurzweill cu predictiile mai multor oameni de stiinta, predictii care par sa se implineasca si care afirma ca intr-un viitor extrem de apropiat totul va fi controlat de inteligenta artificiala viitorul isi schimba culoarea si devine intunecat. Mesajul care se poate deduce din declaratiile oamenilor de stiinta si din declaratiile lui Kurzweill este extrem de socant pentru umanitate. In viitorul apropiat fiecare om va deveni un simplu terminal dirijat de un computer central, un dispozitiv care va decide comportamentul si modul in care gandeste respectivul terminal ce a fost odata o creatura umana. Mai precis, natura noastra umana va fi distrusa aproape in totalitate facand loc unui hibrid controlat in totalitate de un calculator. La acest pas final urmareste Oculta mondiala sa ajunga in viitorul apropiat si se apropie din ce in ce mai mult de scopul propus. Prin popularizarea dispozitivelor implantabile facandu-le sa para la moda mai ales in ochii tineretului naiv si nesatul de gadgeturi se incearca aclimatizarea publicului cu astfel de creatii. Transformarea fiecarei fiinte umane intr-un simiplu hibrid controlat de un calculator este poate visul oricarui dictator megaloman si se apropie mai mult ca oricand de etapa finala.

Acest articol nu se doreste a fi impotriva descoperirilor stiintifice. Stiinta nu este in sine malefica. Conteaza insa modul in care este folosita. Din nefericire soarta noastra se afla in mainile unui grup de oameni care uzeaza de ea in scopuri malefice.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: