Transportul copiilor mari in autoturisme

Rate this post

            Uneori cand trebuie sa utilizam scaune auto pentru copiii de peste 8 ani, pare un non-sens la o prima vedere. Fireste ca multi dintre parinti se intreaba “De ce si la aceasta varsta?” sau motiveaza cu “Si asa copilul meu este linistit si intelegator!”. Legile in vigoare stipuleaza utilizarea scaunelor auto pentru transportul copiilor cu varste cuprinse intre 8-12 ani in autoturismul personal bazandu-se pe constatarile facute in timp, pe un esantion mare de subiecti.

copil in scaun masina

            Este adevarat ca la aceasta varsta copiii nu constientizeaza pericolul la care sunt expusi in cazul in care stau pe locul din dreapta fata, nu poarta centura de siguranta sau nu adopta un comportament adecvat pe timpul deplasarii. Dar dupa cum stim prea bine, exceptiile confirma regulile! La aceasta varsta copilul este tentat sa aiba o “priveliste” larga supra strazii, motiv pentru care cel mai des solicita pozitionarea pe locul din fata, langa sofer. In timpul deplasarii, pe distante scurte sau lungi, poate fi atras de aspecte, locuri, evenimente ce se petrec pe strada sau in spatiile publice, motiv pentru care la un viraj sau o frana brusca poate fi aruncat de pe bancheta, lovindu-se adesea, de cele mai multe ori la cap (ca altfel nu se poate!). Un loc aparte il reprezinta frecventele accidente in care cad victim copiii care nu sunt corect pozitionati in autoturismele personale, din varii cauze.  Iata cateva motive temeinice pentru care si la aceasta varsta, cel mic din familie, care acum a crescut, trebuie sa fie asezat pe un scaun auto special.

            In scopul protejarii copilului pe durata deplasarii cu masina personala va sugeram cateva variante de scaune auto pentru copiii de peste 8 ani, cu greutatea de 15-35 kg; aceste accesorii pot fi achizitionate din magazine sau chiar si on line.

            Scaunul auto “Bomiko Auto XXL 01 Green” poate fi utilizat pentru copiii cu varste intre 3-12 ani datorita sistemului de prindere pe bancheta din spate a autoturismului si fixare cu centurile de siguranta din dotarea autoturismului. Tetiera este reglabila in sase pozitii in functie de inaltimea copilului, dar si pentru cazurile in care copilul doarme. Intregul ansamblu este captusit cu materiale moi, care atenueaza socurile mecanice, iar husa se poate spala automat, pentru pastrarea igienei scaunului.

            Un alt model de scaun auto ce este special construit pentru aceasta greutate este:” Scaun Auto Monte Carlo” ce are un design elegant, cu sistem de ajustare potrivit diferitelor nevoi ale celui mic: inaltime, latime, pozitie pentru odihna sau stare de veghe, tipul de imbracamine specifica anotimpului. Spatarul, tetierele si lateralele sunt captusite cu material ce absoarbe cu succes socurile mecanice si nu permite absorbtia transpiratiei; centura cu prindere in trei puncte din dotarea masinii si spatiul generos asigura confort si stabilitate; husa este detasabila si lavabila.

            Modelul „Bodyguard Hauck Gr. 2/3 Black/Red” are un design special, garanteaza confort sporit si rezistenta la impact, permite reglare in trei pozitii pe inaltime, latime si spatar, iar spuma cu memorie absoarbe rapid socurile mecanice in conditii de impact.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: