Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Trimiși în judecată de DIICOT Ploiești, pentru spălare de bani – Jurnalul24

Trimiși în judecată de DIICOT Ploiești, pentru spălare de bani

Rate this post

Miercuri, 15 iunie 2016, DIICOT Ploieşti a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: LUCA LIVIU, MIHAI SORIN, FLOREA RADU, STAN GHEORGHE, ŞUPEALĂ GHEORGHE, ANAGNASTOPOL ZIZI, BĂICOIANU MIRCEA şi SPRINŢARU NICOLAE, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, spălare de bani şi complicitate la spălare de bani.
Prin actul de sesizare s-a reţinut că în perioada anilor 2005 – 2009 inculpatul Luca Liviu a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, grup la care au aderat inculpaţii ANAGNASTOPOL ZIZI, director economic în cadrul SC PSV COMPANY SA., MIHAI SORIN, director general, ŞUPEALĂ GHEORGHE, director general, STAN GHEORGHE, director economic în cadrul SC EDILCONST SA şi FLOREA RADU, director general, ce a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), pentru ca acestea să fie folosite pentru construirea „Ansamblului de locuinţe şi anexe gospodăreşti” situat în Păuleşti, jud. Prahova.
S-a reţinut că inculpatul LUCA LIVIU a putut desfăşura activitatea infracţională datorită faptului că acesta controla atât Asociaţia Salariaţilor din cadrul SNP Petrom S.A., precum şi SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), fiind lider de sindicat (FSLI Petrom), Preşedinte al Comitetului Director al Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, respectiv reprezentant al acţionarului majoritar în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor al SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA).
Cercetările efectuate în cauză au arătat că, în perioada 17.07.2005 – 27.02.2009, reprezentanţii SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA), prin inculpaţii ANAGNASTOPOL ZIZI, MIHAI SORIN, ŞUPEALĂ GHEORGHE , au virat în mod nelegal, în interesul inculpatului LUCA LIVIU, către SC EDILCONST SA, suma de 14.649.762,73 lei, ce au cuprins lucrări de construcţii executate la „Ansamblu sediu social şi anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA – Păuleşti”.
Prin aceste activităţi frauduloase, SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA), a fost prejudiciată cu suma de 14.649.762,73 lei. De asemenea, s-a reţinut că membrii grupului infracţional, prin actele ulterioare pe care le- au îndeplinit, au încercat să disimuleze faptul că inculpatul LUCA LIVIU este adevăratul beneficiar al construcţiei.
În sarcina inculpatului BĂICOIANU MIRCEA s-a reţinut că în perioada anilor 2007-2009, în calitate de director al Diviziei Construcţii din cadrul SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA) prin complicitate, a contribuit la delapidarea sumei de 7.489.143,88 lei din bugetul societăţii, în interesul inculpatului LUCA LIVIU, prin avizarea unui număr de 33 facturi fiscale şi ulterior achitarea contravalorii acestora către societatea care a executat lucrările de construcţii la „Ansamblul sediu social şi anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA – Păuleşti”, al cărui adevărat beneficiar a fost inculpatul LUCA LIVIU.
În sarcina inculpatului SPRINŢARU NICOLAE s-a reţinut că, în perioada 30.03.2007-30.06.2008, în calitatea de economist în cadrul SC PSV COMPANY SA (fostă PETROMSERVICE SA), având ca atribuţii controlul financiar preventiv, a avizat, în mod nelegal şi fără nici un document justificativ, un număr de 21 facturi fiscale în valoare de 4.187.340,78 lei, facturi fiscale emise de către societatea care a executat lucrările de construcţii la „Ansamblul sediu social şi anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA – Păuleşti”, al cărui adevărat beneficiar a fost inculpatul LUCA LIVIU.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Prahova.
Bucur Borcan

error: Content is protected !!