Trucuri care mentin pielea tanara

Rate this post

Pielea este cel mai mare organul al corpul, fapt pentru care este foarte important să ai grijă de ea pentru ca să se mențină tînară și frumoasă. Aceasta trebuie îngrijită tot timpul, nu doar atunci când are o problemă, deoarece efectele trecerii timpului încep sa își facă simțită prezența făcând ca aceasta să arate mai bătrînă. Ei bine, pentru a menține pielea tînără, există sfaturi și trucuri, care încep cu alimentația zilnică. Dieta recomandată pentru piele este cea fără grăsimi saturate, care o fac să arate plină de strălucire și mai fermă.

Instrucţiuni:

Pentru a rămâne tînără pielea are nevoie să fie hrănită corespunzător! Trebuie să urmați o dietă echilibrată, bogată în vitamine, oligoelemente, acizi grași esențiali și antioxidanți. Aceasta ar trebui să primească de asemenea, un aport consistent de vitamina C, zinc, seleniu, beta-caroten care se regăsesc în anumite alimente. Este necesar să consumați fructe și legume, ca de ex. roșii, kiwi, morcovi, portocale, zmeura, pepeni la fiecare masă pentru a-i da o culoare mai strălucitoare.

În afară de legume și legume (spanac, fenicul, cartofi, ciuperci), trebuie să îi oferiți pielii Omega 3 care se regăsește în pește gras: hering, somon, macrou, fructe de mare.

Beți în fiecare zi cel puțin un litru și jumătate de apă cu mineralizaţie scăzută, chiar dacă nu vă este sete. Puteți bea apă adăugînd în ea o felie de lămîie sau un pic de suc de lămîie pentru a deveni mai apetisantă sau puteți beți ceaiuri, în funcție preferințe.

Evitați soarele. Soarele este cel mai mare dușman al pielii! Cu toții ne dorim să stăm la plajă și să ne schimbăm culoarea pielii în culoarea maronie, însă soarele accelerează îmbătrânirea pielii din cauza razelor UV! Cea mai importantă e moderația și folosirea cremelor și a loțiunilor recomandate pentru bronzat. Alegeți o cremă de protecție solară bună, și nu vă expuneți prea mult timp la soare, mai ales atunci când este foarte cald!

Duceți o viață activă și practicați diverse sporturi. Sportul îmbunătățește circulația, eliberează și reduce stresul prin scăderea nivelului de cortizol, iar acest lucru se vede asupra frumuseții pielii. Practicați yoga. Yoga ajută foarte mult la întinerirea pielii!

Renunțați la fumat. Fumatul accelerează procesul natural de îmbătrînire al pielii, determinînd apariția ridurilor, care de cele mai multe ori sunt ireversibile. Astfel, pielea poate deveni uscată și încrețită mai repede dacă nu se renunță la fumat!

Curățați tenul, hidratați pielea zilnic cu produse specifice pentru fiecare tip de piele. Optați pentru folosirea uleiurilor esențiale. Uleiul esențial de geranium ajută la scăderea semnelor de îmbătrînire a pielii. Acest ulei păstrează pielea tânără și ajută la curățarea tenului! În plus față de uleiurile esențiale, puteți folosi o cremă hidratantă cu vitamina C, care are rolul de a menține flexibilitatea și moliciunea pielii.

Mergeți anual la un consult dermatologic sau la un chirurg plastician pentru a verifica cu stați cu sănătatea pielii sau dacă doriți informații legate de cel mai bun tratament cosmetic pentru pielea dvs.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: