Turcia acuză Parlamentul UE de fanatism religios

Rate this post

Rezoluția adoptă de Parlamentului European cu privire la “genocidul” împotriva armenilor, înfurie guvernul turc. Ministerul de Externe de la Ankara ia acuzat pe deputații Parlamentului European de fanatism religios și cultural.“Ei au căutat încă o dată să rescrie istoria cu privire la evenimentele din 1915”, a declarat joi ministrul, criticîd dur în termeni neobișnuiţi.
monumentul genocidului armean

Turcia a adăugat că este cunoscut faptul că legislativul Uniunii Europene doreşte să împiedice avansarea relațiilor dintre Turcia și Uniunea Europeană.
“Noi nu luăm în serios pe cei care au adoptat această rezoluție de mutilare a istoriei și legii”, se arată în declarație. “Ce punem în spate, este un fanatism cultural și religios, o indiferență față de alții consideraţi diferiţi.”

Parlamentul European i-a cerut Turciei din nou, miercuri seară, să recunoască atrocitățile comise împotriva armenilor în timpul Imperiul Otoman de acum 100 de ani ca genocid. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a pronunțat categoric miercuri și a respins avizul Parlamentului considerat irelevant.

error: Content is protected !!
%d