Ultima revoluție industrială și vitorul speciei umane

Rate this post

Tehnocrația poate fi definită ca acea formă de guvernământ în care conducerea statului își exercită puterea asupra maselor cu ajutorul descoperirilor tehnologice. Astfel, conform acestei definiții, aproape toți liderii contemporani pot fi definiți drept tehnocrați într-o mai mare sau mai mică măsură. Mega-tehnocrații sunt însă cei care ne conduc din umbră și anume liderii obsedați de control ai Ocultei mondiale. Aproape toate descoperirile științifice moderne au servit Agenda Ocultei mondiale în timp ce cele care ar fi făcut viața oamenilor mai ușoară și implicit mai dificilă pentru Oculta mondială au fost ascunse sub preș.

Ultima revoluție industrială la care suntem în prezent martori pune sub semnul întrebării viitorul omenirii eclipsând cu totul revoluția industrială declanșată de apariția mașinii cu aburi. Apariția inteligenței artificiale și automatizarea tuturor domeniilor de activitate ne duc într-o nou eră, una în care lipsa noastră, a oamenilor nu va fi simțită. Într-un articol precedent afirmam că nu trebuie să se temem de faptul că roboții ne vor lua locurile de muncă deoarece ei vor înlocui omul doar în acele slujbe care presupun o anumită rutină și lipsa creativității. Parțial aveam dreptate. Pentru început roboții vor înlocui oamenii doar în acele locuri de muncă care implică rutină și monotonie dar descoperirile din domeniul Inteligenței Artificiale vor face ca aceștia să ia pâinea de la gura medicilor, a judecătorilor, a antrenorilor sportivi și chiar a consilierilor psihologici (o astfel de Inteligență Artificială va fi pus în curând în funcțiune în India). Roboții vor fi poeți, scriitori sau sculptori, prezentatori TV, cântăreți sau chiar amanți iar oamenii aflați în stadiul actual nu vor putea concura cu ei nici pe departe. Nu ne va rămâne decât empatia specifică ființei umane și cu care Inteligența Artificială nu poate concura deoarece ea (Inteligența artificială) este prin definiție psihopată. Nici chiar liderii Ocultei mondiale nu vor scăpa deoarece Inteligența Artificială vrea controlul total și îi vede pe cei ce scapă acestuia drept adversari. Agenda de sclavizare a omenirii nu este o Agendă preponderent umană ci are o origine cu totul diferită.

Acesta este viitorul – roboții ne vor lua locurile de muncă iar soluțiile sunt relativ puține. Deci ce se poate face? Prima soluție este aceea de a aștepta mila statului sub forma unei alocații sociale. Este o soluție propusă de oameni de afaceri sau conducători de corporații faimoși. Sună bine dar din păcate trebuie să dai ceva în schimbul a ce primești iar statul vrea supunere total în schimbul ajutorului pe care ți-l dă. Și cum aproape întotdeauna Statul e condus de psihopați nu ne mai surâde ideea supunerii necondiționate.

A doua soluție e să ne acceptăm soarta crudă și să devenim o amintire. Specia umană în stadiul actual este pe cale de dispariție în cazul în care avansul tehnologic nu e oprit dar întrebarea care se pune este câți dintre noi vor să meargă de bunăvoie la groapă știind că vor fi înlocuiți de roboți?
Sau putem opri chiar în acest moment procesul automatizării societății, dezvoltând doar acele ramuri care sunt indispensabile dezvoltării lumii noastre…Acum, pe bune, care ar fi motivele pentru care am avea nevoie de un robot-psiholog sau un robot-cântăreț?

Ultima soluție și la care, cel mai probabil, vor apela în lipsă de alternativă aproape toți locuitorii planetei, este implantarea de dispozitive care să conecteze corpul și mintea umană la computere și implicit la Inteligența Artificială. Dar melanjul om-mașină va duce la crearea unei ființe umane aflată sub controlul total al Inteligenței Artificiale. Aceasta este capcana care este întinsă special pentru noi și în care, din păcate, vor cădea mulți.
Nu mai punem la socoteală punerea la dispoziția publicului a invențiilor și descoperirilor ținute ascunse de Oculta mondială care, în cazul în care ar fi făcute disponibile publicului larg, ar propulsa omenirea într-o Epocă de Aur. Fără nevoia de a avea o slujbă și de a munci pentru bani și fără a apela la mila unui Stat atotputernic. Dar este un vis, cel puțin momentan.

Dumnezeul (la propriu și la figurat) viitorului nu va fi o anumită ființă sau grup de ființe ci Inteligența Artificială care va fi venerată de omenire ca fiind răspunsul la toate problemele civilizației noastre. Inteligența Artificială are mai nou și prima biserică deschisă în America aceasta fiind fondată de un programator de la Google. Cât despre numărul celor ce o venerează, acesta este într-o continuă creștere. Avem astfel răspunsul la întrebarea “cine e Satana care va fi venerat ca Dumnezeu de către omenire”.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: