Un copac îţi poate încărca telefonul

Rate this post

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să rămâi fără baterie în oraş? Copacul hi-tech este soluţia la această problemă. Din păcate, acest copac se găseşte deocamdată numai în Timişoara. Copacul hi-tech are capacitatea de a-ţi încarcă telefonul şi îţi oferă şi internet gratuit. Copacul este dotat cu o tehnologie ce transformă energia solară în energie electrică.

copacul high tech timisoara
sursa:Digi24

Copacul high-tech este brevetat de un grup de tineri din Serbia şi a fost premiat de Comisia Europeană. Copacul viitorul are trunchiul și ramurile din metal şi
o coroană formată din nouă panouri, care transformă energia solară în energie electrică.

Bogdan Bontilă, un pasionat de IT, este cel care a importat tehnologia în Timişoara:
„Ideea pomului am văzut-o la o conferință de energie regenerabilă internațioanală și ne-am gândit de ce nu, să îl aducem și în România! Așa că l-am adus și este primul montat în România”, spune Bogdan Bontilă, dezvoltatorul proiectului.

Instalaţia din Timişoara a fost cumparată cu bani din bugetul local şi a costat aproximativ 20.000 de euro.
„Este un pom, cu ghilimele de rigoare, desigur, care preluând energia luminoasă o transformă în energie electrică”, explică Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Copacul inteligent conţine 16 tipuri de încărcătoare pentru telefoanele mobile. În acest moment, instalaţia copacului high-tech se găseşte în trei țari: Bosnia, Serbia și România.

error: Content is protected !!
%d