Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Unde gasim instalatii hidraulice in viata de zi cu zi – Jurnalul24

Unde gasim instalatii hidraulice in viata de zi cu zi

1/5 - (1 vote)

In viata de zi cu zi gasim la tot pasul instalatii hidraulice. Chiar daca poate nu ne dam seama, acestea sunt parte integranta a lucrurilor pe care le facem zilnic. De exemplu, te-ai gandit vreodata ca atunci cand apesi pedala de frana de la masina ca actionezi de fapt un sistem hidraulic? Cu siguranta ca nu, dar adevarul este ca de actionarea franelor sunt responsabile anumite tipuri de instalatii hidraulice, dupa cum o sa vezi mai departe in acest articol. In exemplele de mai jos, sistemele hidraulice sunt folosite pentru diverse tipuri de masini si utilaje, dar si alte aplicatii:

Franele de la masini

Atunci cand apasam pedala de frana, se intampla urmatorul lucru: este actionat un piston mic de catre pedala, iar pistonul aplica presiune asupra lichidului de frana, iar la randul lui lichidul de frana sub presiune apasa asupra altor pistoane mai mari prin intermediul placutelor de frana. Placutele de frana vin in contact cu partea metalica a rotii, oprind masina.

Avioane

La avioane, sunt folosite in multe parti componente instalatii hidraulice. Astfel, se folosesc sisteme hidraulice pentru reglarea aripilor unui avion, pentru deschiderea si inchiderea ansamblului de aterizare, sau pentru inchiderea si deschiderea usilor.

Utilaje grele 

Pentru utilajele grele cum sunt basculantele, excavatoarele si alte masinarii de acest tip, este mai mult decat evident ca folosesc instalatii hidraulice.

Pompa de benzina la masini

Cu siguranta multi soferi nu stiu, dar si pompa de benzina este tot un sistem hidraulic. Pentru extragerea combustibilului din rezervor este folosit un mecanism de tip hidraulic.

Lifturi

Stiai ca liftul este propulsat de o instalatiie hidraulica. Probabil ca nu. Evident ca nu toate tipurile de lifturi, dar unele se folosesc de mecanisme hidraulice pentru a se misca si apoi penttru a se opri exact unde trebuie.

Scaune de birou

La anumite scaune de birou este folosit un sistem hidraulic pentru ridicarea scaunelor, dar si pentru inclinarea lor intr-o parte sau alta (inainte sau inapoi). Extraordinar cat de prezente sunt aceste sisteme in viata noastra, nu-i asa?

error: Content is protected !!