Va împinge Donald Trump omenirea într-un Război Mondial?

Rate this post

Tensiunile dintre Marile Puteri ating cote paroxistice în timp ce SUA forțează cartea schimbării de regim în Siria. Dacă în urmă cu câteva zile administrația americană dădea de înțeles că acceptă ca Assad să rămână la putere, situația s-a schimbat foarte mult în ultimele ore. Deși există indicii destul de serioase că atacul cu gaz sarin, care a schimbat poziția oficialilor americani, a fost un false-flag, guvernul american pregătește invadarea Siriei și o posibilă detronare a lui Bashar al-Assad. Nu este greu de ghicit că trupele americane se vor confrunta cu forțele rusești iar conflictul va escalada rapid în război nuclear.

Ca să râdem puțin (deși e de plâns) se zvonește că atacarea bazei siriene de către SUA a fost făcută la insistențele fiicei lui Donald Trump, aceasta fiind impresionată de suferința victimelor atacului cu gaz sarin.

Întrebarea care se pune este dacă administrația americană va trece peste liniile trasate de Rusia și va risca un conflict deschis cu cea din urmă.Nu excludem ca Putin să bată în retragere și de data asta lăsând-ui pe americani să pună mâna pe Siria. Dar fiindcă știm că lăcomia complexului militar industrial american este de neoprit nu e exclus ca administrația americană să își fixeze privirea spre o altă țintă, și anume Iranul. Statul din Golf este obiectivul final al Neoconilor de la Casa Albă și probabil va fi cauza declanșării celui de-al Treilea Război Mondial. Asta însă dacă Putin îl va lăsa pe Trump să pună mâna pe Siria.
Obiectivul SUA în Siria nu e numai schimbarea lui Assad, ci și înlocuirea lui cu o marionetă pro-americană. Adminitrația de la Casa Albă nu se va mulțumi deci cu un conducător sirian loial Moscovei.

Tot ce putem face este să sperăm că atacul american asupra Siriei a fost un incident izolat prin care Trump a încercat să le demonstrez chinezilor și nord-coreenilor că nu ezită să folosească forța atunci când este necesar.
Decizia lui Trump de a ataca Siria a atras valuri de simpatie și încurajări din partea unor personaje dubioase din politica și mass-media americană printre care se numără și Hillary Clinton și pentru prima oară după multe luni CNN-ul l-a vorbit de bine pe Trump și la fel a făcut-o și restul mass-mediei americane. Dar setea de sânge a Neoconilor și a mass-mediei corporatiste nu va fi prea ușor potolită astfel încât președintele american va fi presat să ducă Agenda siriană la un cu totul alt nivel.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: