Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Varice? Spuma medicală și superglue tratează problema! – Jurnalul24

Varice? Spuma medicală și superglue tratează problema!

Rate this post
În România, mai mult de 50% dintre persoanele cu vârsta de peste patruzeci de ani are varice. Nu este doar o problemă "estetică" pentru picioare ci și o boală cardiovasculară Picioare frumoase care împiedică circulația și mobilitatea, iar tromboza venoasă profundă vă poate pune viața în pericol din cauza cheagurilor de sânge.

Schimbări dureroase
"Venele sunt vasele sangvine care transportă sângele dinspre capilare spre inimă. Ele au un volum de trei ori mai mare decât arterele. Majoritatea venelor transportă sânge neoxigenat, excepție făcând venele pulmonare și vena ombilicală. Structura lor conține aceleași trei tunici ca și arterele, dar cu anumite adaptări. Dacă venele își extind valvele venoase (supape), care nu sunt elastice, își pierd funcția și opresc sângele să vină înapoi la inimă. Venele devin astfel aglomerate făcând ca sângele să nu circule normal. Schimbările, uneori, nu sunt vizibile ochiului, dar la nivelul picioarelor apare "greutate", arsură, durere, prurit, crampe.

Simptomele vizuale de recunoștere a bolii sunt; noduri venoase mici în jurul gleznei la picior, modificarea culorii pielii (piele de multe ori mai închisă), umflare, apariție de eczeme, apariție de ulcere venoase pe picior (plăgi). Diagnosticul de varice venoasă se face de către experți în boli ale vaselor de sânge.

Riscul de apariție a bolii

De varice cronică suferă 25-40% dintre femei și 20-30% dintre bărbați. La dezvoltarea acestei bolii contribuie factori ereditari și sarcina, statul prelungit în picioare sau mersul pe jos, excesul de greutate, cele care au primit terapie de substituție hormonală sau contraceptivele orale. Expunerea la lumina soarelui, la căldură (solar, sauna), purtarea de tocurile excesiv de înalte și vârsta înaintată favorizează riscul apariției acestei boli. 

Modul clasic de tratament este procedura chirurgicală sau o intervenţie chirurgicală, dar problemele pot fi rezolvate rapid și fară durere prin cele mai noi metode non-chirurgicale, în special UGFS (Ultrasound Guided Foam Sclerotherapy) – eliminarea varicelor cu spumă speciala.

Procedura UGFS – injectarea de spumă medicală în vena extinsă

"Timp de șapte ani vom trata varicea prin această metodă nedureroasă și sigură, care este în mod constant inovatoare în colaborare cu Institutul Britanic de vene. Am obținut rezultate deosebite fără incizii, cusături și vânătăi, și fără complicații care sunt comune intervențiilor chirurgicale tradiționale. Folosind un ac sau o canulă în vena țintă precum și pentru afluenții (varice), varice eliminarese injectează spuma care se răspândește rapid de-a lungul venelor tratate, care sunt monitorizate în mod constant prin ecografie. Spuma conduce la lipirea pereților venelor și a varicelor, care sunt apoi uscate și transformate în țesutul conjunctiv. Boala dispare din vene și funcția lor le preia alte vene sănătoase. Posibilitatea de recurența (retur) este minimă.", spune un doctor expert UGFS.

"Intervențiile pot fi realizate pe tot parcursul anului, precum și în lunile mai calde. În același timp, poate fi tratat ambele picioare. Imediat după procedură, puteți continua cu activitățile de zi cu zi."

Adezivi pentru vene foarte varicoase 

O metodă semnificativ extinsă și profundă pentru a trata venele prin metoda VariClose. Este nevoie doar o înțepătură sub anestezie locala. Folosind ultrasunete, un medic introduce un cateter subțire printr-o gaura mica in vena bolnavă, mărită. Cu ajutorul unui dispozitiv special, aplicator printr-un cateter într-o venă se injectează o cantitate mică de adeziv medical care lipesc venele. Astfel, fluxul sanguin este redirecționat automat către venele sănătoase.

"Adezivul medical este folosit de ani de zile și nu este nociv pentru organism. El nu lasă nici o cicatrice, hiperpigmentare sau orice alte daune la nivelul pielii. Procedura durează mai puțin de 30 de minute, și se efectuează pe tot parcursul anului. Rezultatele sunt vizibile imediat și în mod liber vă puteți continua activitățile normale, după 24 și 48 de ore de la procedură puteți face activități sportive. Această metodă nu are nevoie de tratament cu medicamente sau să purtați ciorapi de compresie, cu excepția cazurilor excepționale în care nu o să purtați purta șosete 24 de ore de la tratament." explica un doctor expert în boli pentru vasele de sânge. 

error: Content is protected !!