Video: a fost efectuat cel mai complex transplant de faţă din lume

Rate this post

O echipa de medici i-au implantat unui om de 45 de ani două treimi din faţă, gât, gură, limbă și zona gâtului. VIDEO
malformatie la fata
Pacientul suferea de malformaţia masivă de 20 de ani, “a fost condamnat la moarte după ce a fost considerat inoperabil”, a declarat Joan Pere Barret specialistul de la Spitalul Vall d’Hebron (Barcelona), atunci când a prezentat rezultatul transplantului.

O echipa de chirurgi din SUA au făcut cel mai complex transplant de față care s-a realizat la nivel mondial de până acum. Operațiunea a inclus transplantarea maxilarului a dinţilor şi a limbii.

Echipa de la Centrul Medical al Universității din Maryland (SUA) a efectuat operațiunea între 19 și 20 martie 2012, miercuri au dezvăluit detaliile acestei premiere medicală, cum raportate de către universitate în sine.
Transplantul la nivelul feţei ia fost efectuat lui Richard Lee Norris, un bărbat în vârstă de 36 de ani, care locuiește în Hillsville (Virginia), în 1997 a suferit un accident cu o armă de foc care l-au lăsat desfigurat: a pierdut nasul, buzele și-au i-a fost limitată mobilitatea gurii. De atunci el a suferit mai multe intervenţii chirurgicale în scopuri reconstructive pentru a-i salva viața.
Un donator anonim a donat fața lui. Transplantul, denumit din punct de vedere tehnic ca alogrefă compozită vascularizată (VCA, acronimul în limba engleză) a fost un maraton de 72 de ore în care a fost implicate un total de 150 de persoane, inclusiv medici, asistente medicale si alte categorii de personal. Echipa de transplant a fost condus de Dr. Eduardo D. Rodriguez, profesor de chirurgie şi plastician şef, reconstructiv şi chirurgie maxilo-faciala la Centrul Medical din Maryland Unviersidad.

În lume s-au efectuat 35 de transplanturi de faţă, patru în Spania, primul în 2010 la același centru, care a devenit unul dintre liderii la nivel mondial. Primul caz a fost la un pacient tânăr cu deformare gravă, a suferit adevărate traume după ce a rămas fără nas sau nări, maxilar superior și inferior malformat, pomeţii, buzele, gura și țesuturilor moi ale feței.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: