Vinul facut in gospodaria proprie e cel mai sanatos

Rate this post

Gasim in magazine toate sortimentele posibile de vinuri romanesti sau din strainatate, iar Murfatlar, Cotnari, Riesling sau Merlot sunt doar cateva exemple de vinuri pe care oricine trebuie sa le incerce macar o data in viata. Desi cumparam vinuri mai mult ca niciodata, inca sunt foarte multi cei care prefera vinul de casa, pentru ca este un vin suta la suta natural. Poti sa cumperi vin de casa de la altii, dar daca vrei sa te asiguri ca vinul pe care il bei e cu adevarat natural, va trebui sa iti faci propriul vin. Nu poti face asta totusi daca nu ai o vie undeva la tara, iar cei care fac vin de casa folosesc zdrobitoare de struguri, teascuri si cazi.

Nu poti incepe pur si simplu sa faci vin. Trebuie intai sa stii ce faci si sa ai tot ce iti trebuie pentru asta. Daca vrei sa te bucuri de savoarea unui vin reusit, e bine sa stii cand e cel mai propice moment sa culegi strugurii, adica incepand cu mijlocul lunii septembrie. Imediat dupa ce culegi strugurii, acestia trebuie zdrobiti folosind un zdrobitor de struguri, pe care va trebui sa il achizitionezi. Il gasesti in varianta traditionala, adica manual, sau poti cumpara un zdrobitor electric.

Dupa recoltare, strugurii se tin fie in lazi, fie in saci de plastic, insa in oricare din cazuri, trebuie zdrobiti cat mai repede, ca sa nu inceapa sa fermenteze. Daca alegi pentru inceput un zdrobitor manual, fiind o solutie mai ieftina, poti sa ii adaugi un motor mai tarziu sau sa cumperi un zdrobitor electric cand vei dispune de o suma mai mare. Strugurii zdrobiti se depoziteaza in cazi de lemn, pentru a obtine cel mai bun vin. Dupa acest proces, se foloseste o presa manuala numita teasc pentru a stoarce si mai mult must din boabele de struguri. Apoi mustul se pune in butoaie pentru a fermenta. Tot acest proces este modul traditional de a face vin pentru obtinerea unui vin sanatos si gustos.

Cand ai pofta de un vin bun, te gandesti imediat sa mergi la cel mai apropiat magazin si sa alegi unul din sortimentele de pe raft. Daca totusi ai posibilitatea si timpul necesar sa cultivi vita de vie, cel mai bine este sa iti faci propriul vin. Un zdrobitor de struguri bun te va ajuta mult, indiferent ca este unul manual sau unul electric. In magazinul Micul Gospodar ai de unde alege!

error: Content is protected !!
%d