Vrei un apartament nou? Iată de ce aspecte trebuie să ții cont

Rate this post

Achiziționarea unui apartament implică multe responsabilități, dar și o investiție pe măsură. Cei care plănuiesc să facă acest lucru trebuie să se pregătească în mod corespunzător dacă doresc să aibă parte de rezultate pe măsura așteptărilor.

Analizarea statisticilor realizate cu privire la ofertele de prețuri pentru imobiliare din diverse orașe ale țări este necesară. Compariimobiliare.ro este portalul online care le pune la dispoziția celor interesați de cumpărarea unui apartament sau a unei garsoniere într-unul din orașele mai dezvoltate din România.

În fiecare lună, pe site-ul menționat se găsesc rezultate actualizate, cu privire la media prețurilor pentru toate cartierele din aceste orașe. Vorbim așadar despre un trend ascendent, având în vedere că s-au sesizat însemnate majorări de preț în ultima jumătate de an.

Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le vizeze cei care pornesc în căutarea unui apartament pentru ca ulterior condițiile de care au parte și implicit nivelul de trai să se ridice la nivelul așteptărilor și să poată fi raportate la suma investită în imobil.

Care este sursa de finanțare și de ce buget dispun utilizatorii?

Potrivit celor de la compariimobiliare.ro, trebuie analizate toate soluțile înainte de a lua o decizie cu privire la banii de investit. Variante cu adevărat rentabile sunt doar două: creditul ipotecar și Prima Casă.

Anul acesta, până în momentul prezent s-au înregistrat peste 280.000 tranzacții imobiliare cu ajutorul programului Prima Casă. Plafonul de garanții al acestuia a fost de 2,5 miliarde lei. Care este avantajul pe care îl prezintă această opțiune? Se face remarcat faptul că nu este necesar decât un avans de 5 %, comparativ cu cealaltă variantă, în care procentul atinge 15% și chiar depășește această valoare.

Este necesară studierea pieței rezidențiale din oraș

Fără a investi timpul necesar în acest sens, există șanse destul de mari de a lua decizii pripite. Evaluarea corectă a pieței este esențială pentru cei care urmăresc achiziționarea unui apartament. Oferte există nenumărate, dar ajutorul unui profesionist în domeniu poate fi cea mai bună alegere într-o astfel de situație.

Vizionarea personală a imobilelor în cauză este obligatorie pentru siguranță deplină în ceea ce privește alegerea făcută. De asemenea, este important să se țină cont și de cartier, de zona în care urmează să se mute noii proprietari. Este aceasta potrivită? Oferă acces la stații, la farmacii, bănci, școală sau alte puncte de interes?

Cheia pentru identificarea apartamentului ideal o reprezintă vizionarea unui număr cât mai mare de imobile, lucru susținut și de experții portalului compariimobiliare.ro. marea majoritate a celor ce caută un apartament doresc să aibă parte de spațiu aerisit, de lumină și de preferat de designuri minimaliste. Spre deosebire de trecut, când acest sector nu era atât de dezvoltat, proprietarii au învățat cum trebuie să procedeze pentru a-și pune în evidență imobilul, la ce trucuri trebuie să recurgă în acest sens.

Din această cauză, datoria celor ce pornesc în căutarea apartamentelor este de a nu se lăsa păcăliți din nici un punct de vedere, fiind necesară o inspectare riguroasă a apartamentelor. Un accent deosebit trebuie să se pună și pe dotări și utilități în măsura în care se dorește să se resimtă confortul, dar și după bugetul disponibil.

Nu trebuie pierdute din vedere nici costurile de întreținere, cele aferente dotărilor sau altele suplimentare ce pot apărea. De toate acestea are grijă portalul compariimobiliare.ro care expune oferte imobiliare detaliate pentru ca utilizatorii săi să beneficieze de cele mai eficiente servicii.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: