Yutaka Sao – Interviu pentru Romania

Rate this post

11042316_10153149645914304_1700248958_nYutaka Sao este un artist japonez polivalent. Momentan este membru in doua grupuri muzicale intitulate The Superjoys si LittleGalaxies. Este basist, compozitor si producator stabilit in Los Angeles. Acesta a fost prezentat si la Billboard, Grammy si AOL Music.

Luna trecuta am avut onoarea sa-i iau un interviu dedicat exclusiv sustinatorilor artistilor japonezi din Romania, asadar haideti sa-l cunoastem mai bine pe Yutaka.

1. Inainte de toate te rog sa te prezinti tuturor celor care nu te cunosc inca .

Y: Salut tuturor. Numele meu este Yutaka Saosi sunt un basist din Los Angeles, momentan fac parte din trupele The Superjoys si LittleGalaxies.

2. Pentru inceput sa discutam putin despre ” Ruby Eyes ” care a fost fondata in 2011 ? Cine a compus melodiile, membrii trupei si semnificatia numelui ?

Y: Ca si titlu nu a avut prea multa insemnatate. Mi-am dorit ca oamenii sa primeasca energie pozitiva numai cand auzeau de Ruby Eyes. Consider ca nimeni nu are o impresia negativa asupra pietrelor pretioase. Plus! Imi place sa le port *rade. Inainte obisnuiam sa cant intr-o formatie numita The Deadlies. Oamenii isi inchipuiau ca noi abordam death metal cand auzeau numele grupului, motiv pentru care am decis sa alegem un nume mai pozitiv. Eu am compus totul si Tim care este vocalist a completat cu versurile. Din nefericire nu mai lucram momentan impreuna.

3. Esti basist in “ LittleGalaxies ” și în ” The Superjoys ” de asemenea, te rog să faci o scurta referire cu privire la influențe și conceptele acestor trupe? Care este povestea din spatele celei mai noi The Superjoys ? Spune-mi cum iti gestionezi timpul de lucru cu doua formații de muzică diferita si care este preferata ta?

11065293_10153143714439304_779042224_o
Photo by Danielle Hardy

Y: Da, LittleGalaxies este una din trupele in care fac parte dar Amir (chitară) și Jeanna (vocal) au început acest grup. Inițial am fost angajat pentru turneul lor din Coasta de Vest vara trecută, ei avand deja 12 piese. Deci, atributia mea fost de a sprijini membrii trupei. Cred că basul este nucleul în orice muzică dar in LittleGalaxies exista pentru a crea o atmosferă confortabilă. Simt ca rolul meu în această trupă este de a fi o fundatie pentru ceilalti asa cum pot eu mai bine, astfel încât ei să se poată odihni și să se concentreze asupra lucrurilor pe care le realizeaza .

Despre Superjoys, am început acest lucru ca un proiect nou al meu în timp ce lucram cu Ruby Eyes. Motivul a fost pentru ca imi doream sa ma exprim mai mult prin propria muzica. Nu am avut nici un fel de neplacere alaturi de Ruby Eyes dar eu continuam in paralel sa-mi compun o mulțime de piese noi. Eu am realizat cea mai mare parte pentru Superjoys din primul EP, cu excepția vocii si versurilor. Inițial, planuisem sa finalizez piesele doar cu Jordan (vocal ). Cu toate acestea, în timpul inregistrarilor ne-am întâlnit Brad (chitară) și ne-am gândit că ar fi o idee bună să-l includem în formatie. De asemenea recent avem doi membri noi: Brian ( baterie) & Ryo ( chitara). Am sustinut deja cateva concerte impreună și sperăm că vom fi în măsură să terminam un alt EP, înainte de luna iunie / iulie.

Lucrand pentru mai multe proiecte și cu alți muzicieni ma reîmprospătează și mă face să mă simt mai creativ. Pentru LittleGalaxies, Amir si Jeanna au grija de trupa cel mai mult. Eu le urmez cursul și ma concentrez pe muzica. In schimb pentru The Superjoys e diferit. Faptul ca eu am inceput acest proiect sunt responsabil pentru această formatie sa aiba un viitor mai bun.

4. Împreună cu LittleGalaxies ati câștigat in revista Deli la sectiunea cele mai multe voturi pentru ce mai buna trupa in curs de dezvoltare din Los Angeles 2014, nu? cum ai primit aceasta veste minunata? crezi că a fost un început bun pentru trupa LittleGalaxies?

Y: Consider ca este un lucru special faptul ca am castigat deoarece prin prisma asta relatia dintre Little Galaxies si fani este mai puternica. Tocmai de aceea o sa lucram mai intens ca sa indeplinim dorintele si asteptarile fanilor.

5. In afara faptului ca esti basist, tu esti compozitor și producător, nu? când ti-ai gasit pasiunea pentru muzică și pentru a compune, de asemenea?

Y: Este o întrebare dificilă *rade. Fac doar ceea ce îmi place. Sprijinul fanilor mei este cu siguranta un rol cheie să rămân pasionat de muzică. Am incercat sa-i tin aproape de când eram in trupa Deadlies. Îmi place sa comunic cu ei si sa le ascult opiniile oneste.

6. Care a fost cel mai frumos moment pe care l-ai avut până în prezent alaturi de aceste trupe și explică de ce? Care este motivul pentru care de fiecare dată lupti, lucrezi din greu în industria muzicală si nu renunti?

Y: De exemplu, The Superjoys a avut un spectacol recent și părinții colegilor mei de trupa au fost prezenti. Am simțit într-adevăr ca s-au bucurat de spectacol și erau foarte mândri de copiii lor. Același lucru sa întâmplat atunci când eram cu Ruby Eyes. Familiile lui Mike (chitara) si Matt (baterie) de asemenea, au venit să vadă spectacolul. Poate ca suna un pic ciudat dar îmi place să văd familiile lor fericite pentru ceea ce fac ei. Probabil pentru că eu nu pot face acelasi lucru pentru familia mea, acestia fiind prea departe de US.

7. De ce lumea ar trebui sa asculte LittleGalaxies si The Superjoys? Ce aduceti nou pe piata muzicala?

Y: In final este alegerea lor. Sper ca o sa fim suficient de norocosi sa devenim si noi alegerea lor intr-o zi.

8. Ai avut prestatii si in strainatate? Unde ti-ar placea sa concertezi?

Y: In afara de US am cantat doar in Japonia. Avand fani si in afara cu siguranta imi doresc sa-i vad, sa discutam si nu in ultimul rand sa cant pentru ei.

9. Consideri ca daca membrii unei trupe care provin din diferite parti ale lumii si diferite stiluri muzicale este un bonus pentru a crea muzica buna? sau conteaza sa ai preferinte muzicale si idei similare in procesul de creatie a muzicii ?

Y: Sunt de parere ca ambele modalitati pot functiona impreuna dar de asemenea pot aparea si conflicte. Depinde ce anume iti doresti sa realizezi ca si formatie.

10. Te rog in final sa trimiti un mesaj tuturor celor care va sustin din Romania?

Y: Am primit sustinere si din Romania de cand am fost in trupa The Deadlies. Sper sa putem canta in fata voastra intr-o zi si sa ne distram de minune. Multumesc mult pentru tot si cu putin noroc sper sa ne vedem in curand in Romania!

Yutaka Sao Twitter > Yutakasao
The Superjoys > http://facebook.com/thesuperjoys
LittleGalaxies > https://www.facebook.com/LittleGalaxies
Website http://www.littlegalaxiesband.com/

Autor: Laura Cioroianu ( artist & japanese rock promoter ) Romania

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: